Infraestructures i serveis

ferrocarrils

FGC crea a Sabadell un centre de formació d’emergències

Ferrocarrils inverteix 400.000 euros per convertir l’antiga estació del centre en un espai de pràctiques per al seu personal, cossos de seguretat i protecció civil

L’Espai Sabadell Rambla s’obrirà a final d’any després que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) hagi invertit prop de 400.000 euros en la transformació de l’antiga estació del centre de Sabadell –en desús des de l’entrada en servei al setembre del 2016 de la del passeig de la plaça Major– per crear un centre de desenvolupament ferroviari que permetrà a personal dels FGC, cossos de seguretat, bombers, serveis mèdics i membres de protecció civil posar en pràctica situacions d’emergències ferroviàries. Segons el president de FGC, Enric Ticó, es tracta d’un “centre únic al món” perquè es podrà fer formació en un espai que engloba accessos, estació i túnel. Per garantir el realisme de les pràctiques, a l’andana s’ha deixat una unitat del tren 111, en desús. Ticó puntualitzava que entre usuaris hi podrien haver no només del FGC sinó també d’altres companyies. A banda, obria la porta a més usos, com el de plató cinematogràfic.

Després de fer el sanejament del túnel, les obres inclouran la creació d’una aula formativa oberta a l’andana, construir lavabos per al personal i rehabilitar la façana del carrer mantenint la singularitat dels elements arquitectònics que hi existeixen. Ticó avançava que a l’Espai Sabadell Rambla també hi haurà un lloc per a la memòria històrica a la zona dels accessos, amb una exposició permanent que es podrà visitar. I és que com explicava l’historiador Joan Carles Salmerón, l’estació es va crear l’any 1925 i es va convertir en un espai de trobada dels sabadellencs. “Fem una actuació operativa i d’ànima”, deia el conseller de Territori, Josep Rull, destacant la doble vessant formativa i de recuperació de la memòria. Rull aprofitava la presentació del projecte per fer una valoració positiva del perllongament dels ferrocarrils a Sabadell tancada el passat juliol. “S’ha incrementat un 18% el nombre d’usuaris dels ferrocarrils des de l’entrada en servei de les darreres tres noves estacions”, deia, cosa que suposa que entre gener i setembre s’hagin registrat 1,8 milions de viatgers.

Valor

L’alcalde de Sabadell destacava el valor del projecte deixant clar que al centre de la ciutat havia quedat una estació buida que podia generar problemes però que s’ha convertit en una oportunitat. “S’ha triat una bona opció com és invertir en formació”, hi afegia.

LA XIFRA

92
anys
d’història té l’estació del centre de Sabadell que ara s’està rehabilitant per fer-hi el nou espai de formació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona