Caldes d'Estrac instal·la les pèrgoles al pàrquing públic per generar electricitat

Els treballs per instal·lar les pèrgoles de l'aparcament públic del costat de l'N-II on s'instal·laran les plaques fotovoltaiques avancen amb un bon ritme. La gran zona d'aparcament que hi ha al costat de l'estació del tren, que només s'omple a l'estiu pels banyistes, que el fan servir molt, millorarà els serveis i l'espai amb aquestes pèrgoles, que a més de protegir els cotxes del sol i de la pluja generaran electricitat. Segons dades facilitades per l'empresa responsable de l'obra, seran 1.440 mòduls fotovoltaics repartits en un conjunt que ocuparà una superfície de 2.407 m², produint uns 316.500 kW a l'any. Aquesta energia es calcula que seria el consum habitual d'unes 996 famílies. Per gestionar el projecte s'ha creat l'empresa municipal Caldes XXI, que, segons les dades del pressupost, tindrà uns ingressos d'1.743.668,77 d'euros.

La producció d'energia elèctrica mitjançant plaques solars és un sistema que gaudeix de l'impuls i de la subvenció per part de l'Estat espanyol. Així, un cop es tramiti i s'atorgui el permís, es farà el contracte de venda d'energia per 25 anys al preu actual de venda, que se situa entre els 0,30 i 0,32 euros per KWh. Els ingressos que s'obtindrien serien de 110.000 euros anuals, uns 3 milions al llarg dels 25 anys que duraria el contracte.

L'actuació ha despertat l'interès de tècnics i promotors públics i privats que estan pendents de l'obra, ja que els nous fons estatals d'ocupació ofereixen una línia de finançament per a projectes que fomentin la producció d'energies renovables i l'eficiència energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona