Infraestructures i serveis

Societat

Construeixen un nou amarrador per a la barca de l’estany de Banyoles

Els passatgers de la ‘Tirona’ hauran de continuar agafant els tiquets a l’oficina de turisme, però pujaran al catamarà per una passera flotant

Quan comenci la nova temporada turística, la barca Tirona de l’estany de Banyoles estarà amarrada al lloc on hi havia hagut L’Oca, al lateral sud de la pesquera d’en Lero, seu de l’oficina de turisme. Actualment, la barca s’agafa a la part posterior de l’edifici. Les obres del nou amarrador, que han comportat l’arranjament de la vora de l’estany (molt deteriorada en aquest punt), ja han començat i es preveu que estiguin enllestides d’aquí a poques setmanes. Amb la modificació, els passatgers hauran de continuar entrant a l’oficina de turisme per adquirir els tiquets de la Tirona, però no hi pujaran directament des de l’antiga pesquera com fins ara, sinó que hauran de sortir-ne i dirigir-se al catamarà pel passeig Darder. El nou accés a la barca estarà emmarcat per una portalada metàl·lica, a la qual seguirà una estructura flotant perpendicular a la vora. La Tirona se situarà paral·lela a la passera, amb la proa al passeig. Com que la barca serà molt més visible, es preveu que amb el nou amarrador s’incrementi el nombre de passatgers. Un altre avantatge rau en el fet que el catamarà estarà més resguardat del vent. Els treballs de la vora, que inclouen el dragat del fons del llac perquè hi pugui maniobrar el catamarà, més les obres del nou amarrador sumen uns 90.000 euros de cost. L’Ajuntament assumeix la inversió, per a la qual compta amb una ajuda de la Generalitat per a projectes de caire turístic que gestiona el Consell Comarcal.

Quan es va portar el projecte al ple municipal, l’abril de l’any passat, els grups de l’oposició es van queixar que el nou emplaçament de l’amarrador no s’havia consensuat, incomplint –van dir– el compromís en aquest sentit que havia contret l’equip de govern (CiU).

LA XIFRA

90.000
euros
és el pressupost del nou amarrador i el condicionament de la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona