Infraestructures i serveis

L’abocador del Pla de l’Estany ja es pot ampliar

El projecte del Consell Comarcal aconsegueix finançament de l’ARC

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat en l’última junta de govern destinar 2,5 milions d’euros a una subvenció al Consell Comarcal del Pla de l’Estany per a l’abocador comarcal, situat a Puigpalter (Banyoles). Aquests diners serviran, d’una banda, per ampliar el recinte amb la construcció d’un tercer vas i, d’aquesta manera, allargar la vida útil de les instal·lacions uns vuit anys, segons els càlculs dels tècnics. En aquests moments s’està acabant d’omplir el segon gran recipient de l’abocador i es preveu que d’aquí a un any ja no pugui admetre més escombraries.

El projecte corresponent fa temps que el Consell Comarcal –responsable de la gestió de l’abocador– el tenia enllestit, però no el podia executar per manca de finançament.

Planta de transferència

D’altra banda, una part dels 2,5 milions es destinarà també al condicionament d’una planta de transferència en el mateix recinte, on es prepararan els residus per ser traslladats a la futura planta de tractament de Sant Jaume de Llierca, que s’està tramitant.

La partida prové del programa de l’ARC d’inversions en infraestructures de gestió de residus d’aquest 2018. El Consell Comarcal ja l’havia inclòs en el pressupost d’aquest any. L’execució del projecte començarà probablement a finals d’any o a principis del 2019, segons han indicat des de l’ens comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia