Infraestructures i serveis

Sant Miquel de Campmajor ja té encarregada l’esperada xarxa d’aigua

L’Ajuntament adjudica l’obra que posa fi a dues dècades en què el projecte no havia estat possible per falta de finançament i problemes tècnics

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor acaba d’adjudicar la construcció de la xarxa d’aigua del municipi a l’empresa banyolina Epsa per 361.000 euros, més IVA. La inversió anirà a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Diputació i, en una petita part, el mateix municipi. El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, de la seva banda, s’havia fet càrrec de la redacció del projecte. Està previst que les obres comencin a mitjan desembre i durin uns quatre mesos, segons l’Ajuntament. Al concurs, s’hi havien presentat sis empreses.

Assignatura pendent

Aquesta adjudicació és un fet de gran transcendència per a Sant Miquel, atès que per arribar a aquest punt el consistori ha hagut de superar moltes dificultats, i no només les habituals de caire econòmic sofertes per la majoria dels pobles petits. Des de feia almenys 20 anys es buscava una captació prou potent i amb aigua de qualitat per solucionar els problemes generats pel fet que alguns pous del poble o bé s’havien assecat o bé contenien una aigua sense garanties sanitàries. L’intent més recent és del 2011, quan es va localitzar i perforar un punt de molta capacitat a Falgons, però va resultar que la qualitat de l’aigua era molt deficient i es va haver de descartar. Aleshores es va optar per buscar un pou que ja existís i que oferís quantitat i qualitat.

La solució

El de la finca privada La Roqueta reunia aquestes condicions. L’Ajuntament i el propietari van arribar a un acord i serà d’aquest punt d’on sortirà l’aigua. El conveni entre les dues parts és per a 50 anys. La xarxa d’abastament sortirà d’un dipòsit que es construirà en un punt elevat, de manera que l’aigua podrà arribar amb facilitat als usuaris. De moment, la xarxa arribarà a les cases de la recta de la carretera de Porqueres i rodalia, que sumen 35 domicilis i que, segons l’Ajuntament, són les que més ho necessiten. A la xarxa, s’hi connectaran també hidrants per als bombers, uns equipaments que Sant Miquel ara no té.

LES XIFRES

361.000
euros
, sense comptar l’IVA, és la quantitat per la qual s’ha adjudicat l’obra.
4
mesos
és el temps que duraran els treballs, segons les previsions de l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona