Infraestructures i serveis

Revifa la polèmica pel Logis Penedès

El pla territorial el manté al mapa, i preveu protegir sòl d’alt valor agrícola

El nou pla territorial del Penedès, que està en procés de redacció, i l’avançament del qual s’està presentant a les comarques afectades des de final d’any, ha fet revifar la polèmica sobre la construcció del Logis Penedès. Aquest polígon logístic situat al Baix Penedès es va planejar en un moment de vaques grasses, quan la comarca vivia fonamentalment de la construcció i quan els que donaven valor a la vinya eren encara un grup residual. Durant la crisi econòmica el projecte va quedar en l’oblit; però, arran de la redacció del nou planejament fet per la Generalitat, les entitats ecologistes i la plataforma ciutadana que va néixer per intentar aturar el projecte volen aconseguir esborrar aquest nom del seu mapa. Aquesta setmana passada, el tècnic de la Generalitat Josep Armengol va presentar al Vendrell els treballs fets per intentar establir un nou model que respongui a les inquietuds actuals dels ciutadans.

Per una banda, es protegirà una important franja de terreny com a espai d’alt valor agrícola. I, per l’altra, es projectarà una gran zona logística acompanyada d’un increment del transport de mercaderies tant per via ferroviària com per carretera. A grans trets, el pla vol donar resposta a les necessitats econòmiques, moderar el consum del sòl amb noves estratègies per a les urbanitzacions i la xarxa viària, i promoure la mobilitat sostenible.

LA XIFRA

15
anys
fa que la Plataforma No Fem el CIM lluita contra el Logis que el pla territorial situa al Baix Penedès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia