Infraestructures i serveis

Endesa preveu invertir 82 milions a la demarcació

Inclou la construcció de la polèmica subestació del ramal de la MAT a Riudarenes i la posada en marxa el 2023

Endesa preveu invertir 82 milions d’euros a la xarxa de distribució de les comarques gironines, on té més de 480.000 clients durant el trienni 2021-2023. Entre les inversions previstes hi ha la construcció de la nova subestació del ramal de la MAT a Riudarenes. Es tracta d’una subestació compartida entre REE, E-Distribución (distribuïdora d’Endesa) i ADIF, i serà l’encarregada de convertir els 400 kV de tensió que hi portarà la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de REE a 110 kV. La data en què es preveu que es posi en servei aquesta subestació és el 2023. Segons explica Endesa en un comunicat, “aquesta instal·lació és bàsica per reforçar la xarxa de transport i distribució d’energia” de les comarques gironines. Tindrà una potència de 315 MVA, “la qual cosa permetrà –des de la xarxa de transport de 400 kV– donar suport a la xarxa de distribució d’Endesa que alimenta la zona de la Costa Brava, el Gironès i el Maresme, una peça clau per a aquesta zona”. “Es tracta, doncs, de mallar la xarxa de transport amb la xarxa de distribució. Per fer-ho possible es farà una entrada i una sortida a l’eix de 110 kV, ja existent des de Xirgu fins a Sils i des de Sils a Tordera”, explica la companyia.

Així mateix, es preveu l’ampliació de la potència de la subestació de Llançà, de 132/25 kV. Es vol configurar una nova entrada i sortida de la línia de 132 kV, a més de la instal·lació d’un nou transformador per augmentar la qualitat i la seguretat de l’alimentació de la subestació. Actualment disposa d’un transformador de 132/25 kV i se n’instal·larà un segon. Aquesta inversió es preveu que es posi en marxa ja l’any que ve, com també la renovació tecnològica del parc de mitjana tensió de la subestació de Figueres. Aquesta inversió, diu Endesa, permetrà augmentar la fiabilitat i guanyar resiliència a la xarxa.

D’altra banda, Endesa continuarà impulsant l’automatització de la xarxa. És a dir, augmentarà, en més d’un 20% els punts telecomandats que hi ha a la demarcació de Girona a final del 2021. Així, preveu que l’any vinent s’arribi a assolir un total de 1.062 telecomandaments. També preveu instal·lar sensors i digitalitzar 1.806 instal·lacions de mitjana i baixa tensió per tenir dades sobre l’estat dels elements de la xarxa elèctrica. L’objectiu és evitar frau elèctric, sobrecàrregues i incrementar l’eficiència i l’automatització de les infraestructures, segons Endesa.

LA DATA

2023
Any
en què Endesa preveu que es posi en funcionament la subestació del ramal de la MAT a Riudarenes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona