Infraestructures

Penedès

L'eix diagonal entre Vilanova i Manresa s'obrirà al desembre

Les obres s'avancen més de mig any sobre el que era previst

La connexió amb l'eix transversal i el tram Vilanova-Vilafranca s'obriran al mateix temps

La decisió d'adjudicar les obres de l'eix diagonal a través del peatge a l'ombra que condiciona el cobrament de l'actuació a càrrec de l'empresa concessionària a partir de la posada en marxa de la via s'ha convertit en tot un al·licient: ha agilitzat la construcció en més de mig any sobre el que era previst. Segons va explicar ahir el secretari de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, les obres de l'eix viari –el tram que connectarà Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa per acabar enllaçant amb l'eix transversal– està superant tots els terminis previstos i es calcula que els trams que queden per obrir, entre Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès i entre Igualada i Manresa, que no es preveien fins al primer semestre de l'any que ve, “s'obriran al llarg del desembre d'aquest any i alhora”. L'obertura abans d'hora de l'eix “obre noves vies a l'economia pel Penedès”, segons va explicar Calvet ahir al castell de Sant Martí Sarroca, després de participar en la primera jornada del Consell Econòmic i Social de l'Alt Penedès. Durant la jornada, empresaris, sindicats i responsables d'entitats socials van reivindicar millores en les infraestructures del territori, l'activació del pla territorial del Penedès i es va debatre el futur econòmic de la comarca. L'obertura de l'eix diagonal abans d'hora serà positiu per al territori, però encarirà el seu cost, la concessionària també començarà a cobrar abans.

LA DATA

12.2011
És quan es preveu
que s'obri totalment el tram. Més de mig any d'avançament sobre el termini previst.

LA FRASE

És un eix que té moltes virtuts i que obrirà noves vies a l'economia dels territoris
Damià Calvet
Secretari de Territori i Mobilitat de la generalitat

El Logis serà una aposta prioritària

Calvet va deixar clar ahir, tot i l'ampli rebuig dels ecologistes i de molts col·lectius socials del Baix Penedès, que el parc logístic Logis Penedès “és una prioritat per al govern aquest mandat” i que espera resoldre aviat les al·legacions al pla urbanístic. Calvet va dir que el futur del Logis es lliga amb el futur del corredor mediterrani i que tindrà una de les terminals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona