Infraestructures

Infraestructures

Foment començarà a pagar les expropiacions pendents de l'N-II aviat

Ha reprès el procés i ha demanat les dades als propietaris afectats

Unió de Pagesos compta que començaran a cobrar a l'octubre els sis milions que els deuen

Una de les principals partides del pressupost del Ministeri de Foment d'aquest 2012 era la que s'havia de destinar a pagar les expropiacions pendents als propietaris afectats per obres en infraestructures. En el cas de les comarques gironines es tracta de poc més de sis milions d'euros que fan referència sobretot a l'N-II, als trams de la Selva i sobretot al que va de Medinyà a Orriols i que ha quedat empantanegat. De fet, en aquest tram hi va haver diverses protestes perquè l'Estat va proposar als pagesos tornar-los els terrenys –degradats per les obres a mig fer– un cop va decidir no acabar el desdoblament.

El govern del PP es va comprometre a pagar aquest 2012 les expropiacions a l'Estat, i des de fa unes setmanes els propietaris afectats estan rebent les notificacions del ministeri per demanar-los i confirmar les dades personals i bancàries per fer els ingressos pendents. Segons ha explicat el sindicat agrari Unió de Pagesos, aquests dies s'ha estat tramitant la documentació perquè Foment pugui fer els pagaments. En tot cas, esperen començar a cobrar a partir de l'octubre i a mesura que vagin arribant les partides econòmiques, ja que el mateix ministeri els ha explicat que la prioritat serien els casos en què hi ha sentències judicials fermes. Pel que fa a l'N-II a la demarcació es van firmar acords, per tant cobraran en la segona tongada.

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, va valorar positivament que el govern de l'Estat compleixi aquesta promesa i que s'hagin reprès els tràmits. En tot cas, va recordar que encara “està encallat” i falta resoldre el cas dels terrenys ocupats de més per Adif per les obres del TAV, on ara s'oferia un preu molt menor a les primeres finques expropiades.

LA XIFRA

6
milions d'euros
aproximadament és el que Foment ha de pagar a les comarques gironines per xarxa viària.

LA FRASE

És una bona notícia, però el que no es desencalla són les expropiacions pels terrenys del TAV
Joan Caball
coordinador nacional d'unió de pagesos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona