El conseller Nadal apunta que les obres del nou aeroport corporatiu podrien començar el 2012

Les obres del futur aeroport corporatiu i empresarial de Catalunya que s'instal·larà a l'aeròdrom Igualada-Òdena podrien començar el 2012. Així ho va apuntar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, en una reunió sobre les infraestructures de l'Anoia amb els alcaldes de la Conca d'Òdena que es va dur a terme ahir. Nadal va anunciar que s'ha iniciat la licitació del pla director urbanístic i aeroportuari de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena, que permetrà convertir aquesta infraestructura en el primer aeroport corporatiu de Catalunya.

En aquest sentit, el pla preveu que el futur aeroport empresarial disposi d'una àrea de fins a 200 hectàrees i d'una pista de com a mínim 1.800 metres de llargada. A partir de l'aprovació del pla director, el Departament de Política Territorial podrà treballar en el pla de negocis, el model de gestió de l'aeroport i el projecte constructiu.

El govern ha destinat 160.000 euros per a l'elaboració del pla i 30.000 euros més per a l'estudi de sostenibilitat ambiental. Així mateix, l'executiu català també va convocar ahir dimecres l'estudi per al pla director urbanístic de l'aeroport de la Seu d'Urgell, tot i que d'unes dimensions més petites que el de l'aeròdrom Igualada-Òdena.

El pla d'aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya 2009-2015, aprovat pel govern el gener d'aquest mateix any, preveia la construcció d'un aeroport corporatiu empresarial per tal de cobrir la demanda d'aquests tipus de vols al territori. El mes de juny passat el Departament de Política Territorial va decidir situar aquesta nova infraestructura on actualment es troba l'aeròdrom d'Igualada-Òdena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.