Infraestructures

El nou ‘metro' a Terrassa rep un 57% més de passatgers

Amb les tres noves estacions que es van posar en funcionament, s'ha passat dels 29.013 passatgers de mitjana del 2014 als 45.595 en una setmana

L'1 d'agost la demanda va pujar més d'un 101%

Les tres noves estacions de la línia S1 dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) –tram conegut com a metro del Vallès– que es van posar en funcionament ara fa una setmana a Terrassa han comportat un increment del 57,2% en el nombre de passatgers respecte a la mitjana dels dies feiners i els caps de setmana dels mesos de juliol i agost de l'any passat.

Després de dotze anys d'obres pel canvi de projecte i per la falta de liquiditat econòmica, les xifres demostren l'“expectació i l'interès” de la població per les noves estacions, segons recull un comunicat de la companyia ferroviària. En total, unes 45.595 persones es van desplaçar per les estacions de Terrassa durant la primera setmana de servei del tram ampliat en relació amb les 29.013 de mitjana que es van registrar l'any passat. Així mateix, FGC destaca l'augment de la demanda al llarg del cap de setmana, ja que respecte a aquests mateixos dos dies de juliol del 2014, la demanda va augmentar fins a un 101,48% el dissabte dia 1 d'agost i un 93,1% el diumenge 2 d'agost.

De les tres noves estacions, la que va registrar més clients va ser la de Vallparadís Universitat, amb 9.482, seguida de Terrassa Estació del Nord, amb 6.168, i finalment, amb 6.147 usuaris, la de Terrassa Nacions Unides, que tanca el nou recorregut, quatre quilòmetres més llarg que el que hi havia al municipi. L'única estació que fins fa una setmana estava en funcionament al nucli urbà, la de Terrassa Rambla, va registrar 30.102 viatgers.

Només en la jornada de portes obertes que es va fer el 28 de juliol passat amb motiu de la inauguració de l'ampliació de la línia, que ha costat 401 milions, van visitar les tres noves estacions un total de 9.500 persones. La companyia fa una previsió anual a les cinc estacions que tindrà l'àrea de Terrassa, comptant-hi la de Les Fonts (5,5 milions de viatgers), amb una previsió diària de 19.099 viatges, que es distribueixen entre les estacions de Terrassa Rambla (6.893), Vallparadís Universitat (5.728), Terrassa Estació del Nord (4.308) i Terrassa Nacions Unides (2.170).

LA XIFRA

45.595
persones
es van desplaçar per les estacions de Terrassa durant la primera setmana de funcionament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia