Infraestructures

Volen més temps per fer la consulta de la C-32 a Blanes

Els grups polítics i els opositors a l'autopista demanaran una moratòria al govern, que pretén iniciar l'obra al maig

Els vuit grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Blanes i els opositors a l'allargament de l'autopista C-32 (de Tordera a Lloret) volen més temps per fer una consulta ciutadana abans de l'inici efectiu de les obres.

Els portaveus dels grups i els membres de la plataforma van decidir ahir, en una reunió conjunta, demanar a la Generalitat que endarrereixi el començament de l'allargament fins més enllà del maig de l'any que ve, data en la qual el govern ha anunciat que les màquines començaran a treballar.

L'equip de govern, la resta de grups i la plataforma Aturem la C-32 són conscients que la consulta no serà vinculant. Tot i la diferència d'opinions entre l'equip de govern i els opositors, hi ha coincidència que s'ha de conèixer, d'alguna manera, què en pensen els veïns. Per això, els responsables de la gestió municipal (PSC i CiU) ja van decidir el dia 17 destinar una partida de 10.000 euros a la consulta.

El motor i el seguiment

En la petició de la moratòria, els promotors de la consulta hi afegeixen l'anunci a la Generalitat que ja treballen en la preparació dels detalls. Així, segons van parlar els regidors blanencs i els opositors, en el procés per escoltar la ciutadania hi haurà un grup motor i un grup de seguiment.

En el grup motor del procés de participació, hi seran els responsables de l'empresa de consultoria externa que s'hi dedicarà i integrants de la plataforma opositora. En el grup de seguiment, hi haurà, com a mínim, representants de l'equip de govern i dels sis grups de l'oposició (ICV-EUiA, ERC, Ciutadans, Batega, la CUP i el PP).

LA XIFRA

10.000
euros
destinarà l'equip de govern de Blanes (PSC i CiU) a la consulta sobre la C-32, segons va decidir el dijous 17.

Un procés amb centre a Blanes i sense Lloret

Els plens de Blanes i de Lloret de Mar havien aprovat inicialment l'organització d'una consulta a la ciutadania sobre el projecte d'allargar l'autopista C-32. Però la Generalitat ha pactat amb els ajuntaments afectats l'inici de les obres pel maig. Això va fer que el ple de Lloret es desdís de la consulta. En canvi, a Blanes, tot i que no és vinculant, la defensen. Fins i tot dimarts van aprovar una moció en què demanaven als grups de Lloret que rectifiquessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona