Infraestructures

Remodelació de la Caseta de Fusta de Banyoles

Desapareix el característic arbre de la “platja” gratuïta de l'estany, però hi planten onze arbres i nova gespa

La Caseta de Fusta, l'únic espai gratuït autoritzat per al bany de l'estany de Banyoles, està sent remodelada a fons, després que en els darrers anys s'hagués anat deteriorant. El més notable dels canvis, que són a càrrec de l'Ajuntament, ha estat la desaparició del vern característic, que segons fons municipals estava malalt. Per compensar-ho hi han plantat onze verns i freixes, amb la intenció de recuperar i ampliar l'espai d'ombra. “Com que el prat està encarat a ponent, a la tarda és molt difícil provocar-hi ombres”, explica el regidor de Medi Ambient, Jordi Bosch, que replica així la queixa habitual que, a l'estiu, a certes hores costa amagar-se del sol.

Nova gespa

Una altra intervenció ha estat la plantació de gespa, que, a més, ara disposa d'una capa de terra renovada. L'any passat ja es va fer una replantació, però hi va haver gent que no va respectar els senyals que no s'hi passés mentre l'herba tot just creixia, i els resultats van ser negatius. Per últim, s'ha reparat la “platgeta” (una rampa per entrar a poc a poc a l'aigua) i s'ha revisat el sistema de reg automàtic. Es preveu que tot estigui a punt quan, pels volts de Sant Joan, comenci oficialment la temporada de bany al llac banyolí, durant el qual a la Caseta de Fusta hi ha el servei de socorrista. El cost de les obres haurà estat d'uns 17.000 euros. L'aspecte actual d'aquesta popular zona de bany es deu a les obres del 2011, en què es va construir la rampa esmentada, així com un mur de contenció, i es va eixamplar l'accés, per tal que si convé hi pugui entrar un vehicle d'emergències. El reg automàtic també es va instal·lar aquell any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia