Infraestructures

La presó vella de Figueres, pendent d'un conveni

L'Ajuntament ha enviat una proposta a Ensenyament i Patrimoni per aconseguir la cessió de l'espai

Les administracions compartirien el cost de la rehabilitació de l'antic centre penitenciari

El futur de la presó vella de Figueres està pendent que l'Ajuntament i la Generalitat signin un conveni per a la cessió del gran edifici buit que ha quedat al carrer Sant Pau. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va explicar en l'últim ple, que l'Ajuntament ja ha tramès una proposta de conveni a Patrimoni i Ensenyament de la Generalitat. De fet, es faria un acord a tres bandes. Patrimoni està implicat en l'operació perquè és el propietari del local, mentre que Ensenyament ho està perquè part de l'edifici de l'antic centre penitenciari s'usarà per instal·lar-hi l'escola Carme Guasch.

Preguntada pel grup municipal d'ERC, l'alcaldessa va explicar també que l'objectiu de la Generalitat seria vendre l'edifici, com ja va fer per exemple en dos casos a Barcelona i Tarragona. Però el consistori reivindica que se'ls ha de cedir gratuïtament, ja que va ser l'ajuntament qui va construir la presó. Segons Marta Felip, l'acord podria acabar amb èxit precisament perquè la Generalitat considera que ja en fa un ús si s'hi instal·la el Carme Guasch, o part de les instal·lacions de l'escola, que ara funciona amb barracons.

L'alcaldessa també va explicar que, quan s'hagi d'afrontar la rehabilitació de l'edifici, les despeses hauran de ser compartides entre la Generalitat i l'Ajuntament de Figueres.

Mentrestant, l'antiga presó té poc ús. S'ha habilitat un espai per a l'associació de veïns i s'hi han fet diversos rodatges per a pel·lícules o sèries de televisió. La resta està tancada i encara hi ha els filats a l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia