Infraestructures

Ricard Font: “la Línia 9 dóna el valor afegit a una ciutat que vol ser capdavantera econòmicament”

El Secretari d'Infraestructura i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat ha parlat també de les competències que el conseller Rull va demanar a la ministra de Foment Ana Pastor

Font espera també que el Comitè d'Empresa de FGC, que ha convocat una vaga parcial pel Mobile World Congress, s'adoni del que suposaria per a tots els altres treballadors afectats perdre el MWC

Aquest divendres s'ha inaugurat la línia 9 del metro. A l'esdeveniment hi han assistit les primeres línies polítiques del país i a les 3 de la tarda ja es posava en funcionament la línia per a tots els passatgers.

Ricard Font, secretari d'Infraestructura i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha assistit a la inauguració i ha explicat a l'Illa de Robinson que l'L9 ha patit uns canvis lícits al llarg de les diverses administracions pel que fa al traçat, que “han anat posant més estacions”. Font ha admès que “segurament ara ho faríem diferent, però està fet i està ben fet”, destacant que “són estacions de qualitat” i “tecnològicament de les més modernes del món”, fet que dóna valor afegit a “ una ciutat que vol ser capdavantera econòmicament ”.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha estat agitat aquests dies, no només per la inauguració, sinó per la reclamació de les competències sobre la gestió de la xarxa de trens de Rodalies que el conseller Josep Rull va reclamar fa uns dies a la ministra Ana Pastor. Font ha dit que “em fa perdre la son no poder donar resposta als ciutadans quan hi ha una avaria”. Ara per ara, les competències de la Generalitat amb Rodalies és limitada: “Fixem els horaris o fixem les normes de qualitat per poder dir que tenim uns nivells de puntualitat per sota de qualsevol estàndard europeu”, ha dit Font, i ha afegit que “ assumir les responsabilitats a mi no em preocupa ”.

Seguint el fil de l'actualitat, a Ricard Font també se li ha preguntat sobre la vaga parcial convocada pel Comitè d'Empresa dels FGC pels dies del Mobile World Congress. Font espera que els treballadors s'adonin de la quantitat de treballadors que també “poden sortir perjudicats per un esdeveniment que porta molts milers de milions a la ciutat i a l'àrea metropolitana ”

Si vols veure l'entrevista sencera, clica aquí .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia