Infraestructures

Les màquines tiren a terra edificis de Vilatenim per poder ampliar la C-260

L'alcaldessa de Figueres veu aquestes obres “necessàries” com una “fita històrica”

Segons el calendari, el desdoblament estarà fet el maig del 2017

Aquesta vegada sí: les màquines van entrar en acció ahir a Vilatenim per fer efectius els enderrocs dels edificis i les naus que han de permetre el desdoblament de la C-260 a Vilatenim, l'entrada i sortida de Figueres sobre la carretera de Roses. “És una fita històrica”, va dir l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que ahir va visitar les obres. Va recordar que aquests treballs són “absolutament necessaris” per fer més fluida l'entrada i sortida de Figueres.

Si tot continua segons el calendari establert, la previsió és que l'obra estigui acabada el maig l'any que ve. Els enderrocs van començar ahir a la part esquerra en direcció a Roses, i posteriorment es farà l'altra banda de la carretera. Paral·lelament també s'ha de fer el vial sud, que connectarà la rotonda de Vilatenim amb el carrer Itàlia per sota de l'N-II. L'alcaldessa va admetre ahir que en aquest punt les obres encara estan pendents d'una autorització del Ministeri de Foment, ja que la intervenció afecta la variant de l'N-II, que és competència del ministeri. Aquesta primera fase s'hauria d'allargar fins al setembre i, segons Felip, sense que s'hagi d'interrompre el trànsit durant les obres. En tot cas, si s'arriba a tallar serà només en moments curts i concrets, per necessitats d'algun servei.

Del mes de setembre d'enguany al mes de març de l'any vinent es preveu que s'executin els carrils laterals del tram en obres de la C-260, sense intervenir en el tronc central de la via. Finalment, de març a maig del 2017 s'executarà l'obra pròpia del tronc central de la carretera i el trànsit es traslladarà pels vials laterals executats en les fases anteriors.

“Hi haurà un abans i un després d'aquestes obres”, va dir l'alcaldessa, que va subratllar la importància que tenen per a la ciutat. En aquest sentit, Felip va recordar que tant l'Ajuntament com en el seu moment la conselleria de Territori havien fet la pressió necessària perquè s'executés aquest projecte, i va valorar especialment el fet que “en el moment de més crisi, el 2015”, la conselleria va voler incorporar aquesta obra en els comptes de la Generalitat, precisament perquè tothom va coincidir en la necessitat d'aquests treballs.

L'alcaldessa també va tenir unes paraules d'agraïment per als veïns de Vilatenim, i més particularment per als que han estat expropiats i que aquests dies veuen com els seus antics habitatges van a terra. És un sacrifici que s'ha demanat als veïns, però absolutament necessari, perquè gràcies al desdoblament l'entrada de Figueres serà molt mes fluïda, és un sacrifici en favor de la ciutat”, va concloure Marta Felip.

LA DATA

05.2017
És la data prevista
d'acabament de les obres de desdoblament de la C-260 a Vilatenim.

LA FRASE

Hi haurà un abans i un després, són obres necessàries per entrar i sortir de Figueres.
Marta Felip
Alcaldessa de Figueres

LA XIFRA

750
metres.
És la longitud del tram de la carretera C-260q que manca per desdoblar i en el qual fan obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia