Infraestructures

Els aparcaments de davant la Sala de Ball de Girona seran de zona verda

Aquestes 222 noves places faran augmentar un 43% el nombre d'aparcaments en aquest sistema al barri de la Devesa-Güell, on ja n'hi ha 520

Els dies de mercat, la primera hora serà gratuïta

L'Ajuntament de Girona convertirà en zona verda d'aparcament les 222 places que hi ha davant de la Devesa; són les que queden al mig dels dos vials que hi ha entre la rotonda de la Devesa (final de la ronda Ferran Puig) i la rotonda del Rellotge. Això farà que el nombre d'aparcaments en aquest sistema que busca facilitar l'estacionament als veïns –els quals valoren molt positivament el sistema– augmenti un 43% al barri de la Devesa-Güell, on ja hi ha 520 aparcaments de zona verda des de fa una mica més de dos anys i mig.

Des del consistori vinculen, a més, la nova zona verda d'aparcament al mercat bisetmanal de marxants que es fa a la Devesa. Ara els usuaris aparquen dins del mateix parc, però aquesta possibilitat, seguint el pla especial de la Devesa, desapareixerà en els propers mesos. L'alternativa serà en aquesta
zona d'aparcaments de davant la Sala de Ball,
on fins ara s'ha detectat que, sobretot els caps de setmana, hi ha poca rotació de vehicles perquè molts usuaris ho utilitzen com a aparcament de llarga durada. Amb la zona verda això canviarà i, a més, la idea és que dimarts i dissabtes –els dos dies que hi ha mercat– la primera hora d'aparcament sigui gratuïta.

Així ho va anunciar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, en la reunió amb els veïns pel pla especial de la Devesa de mitjan juliol, i així ho ha confirmat el regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalá, que remarca que el principal motiu és que els veïns estan molt contents amb el sistema, implantat en mig miler d'aparcaments del barri el gener del 2014. En tot cas, encara no hi ha una data fixada per a l'estrena de la nova zona verda. Alcalá explica que primer es vol acabar el carril bici que s'està fent sota el viaducte, que suposarà també una disminució d'aparcaments a Bonastruc de Porta, i després es concretarà quan les places de davant de la Devesa es convertiran en zona verda.

El regidor de Mobilitat i Via Pública explica que també segueix oberta la possibilitat d'implantar aparcaments de zona verda al barri de Sant Narcís, seguint el pla de mobilitat urbana, que marca “en verd” el sector de les Dominiques. Recorda que quan es va estudiar, el 2011, hi havia 317 places (excloses la zona blava) susceptibles de fer-se zona verda.

D'altra banda, el consistori continua estudiant la possibilitat que la zona verda de les Pedreres –on hi ha 142 places amb aquest sistema– sigui gratuïta els dissabtes, igual que ho és els diumenges i festius. Això sembla haver-se descartat a la Devesa-Güell, ja que la previsió és que el dissabte només sigui gratuïta la primera hora i només a la zona de davant de la Sala de Ball.

LA XIFRA

742
places
d'aparcament de zona verda passarà a tenir el barri de la Devesa-Güell: les 520 actuals més les 222 noves.

Ocupació actual de la zona verda

Als aparcaments actuals de zona verda a Girona –a la Devesa-Güell i a les Pedreres– es van seguir ocupant durant el primer semestre d'aquest any una mica més de tres de cada quatre places disponibles, segons dades de l'Ajuntament. Hi va haver, això sí, un lleuger descens respecte d'un any abans

Cal destacar que l'ocupació de les places varia molt de mes a mes. Només en dos dels sis primers mesos del 2016 va augmentar respecte de l'any passat i fins a xifres molt destacades: al febrer es va passar del 78,3% al 83,5% i al maig es va disparar del 75,8% fins al 86,1%. L'ocupació més baixa en el primer semestre, com l'any passat, va ser al gener, amb un 65% (el 2015 havia estat del 67,1%). La resta de mesos s'ha mogut entre el 70% i el 80%, amb xifres entre 7 i gairebé 12 punts inferiors a un any enrere. El descens major va ser al juny: del 85,7% del 2015 es va passar a un 74%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona