Infraestructures i serveis

trànsit

Nou rècord de trànsit pels túnels de Bracons

Al mes de juliol van circular per aquest tram de la C-37 en direcció a la Garrotxa 123.163 vehicles, la xifra més alta registrada des que l'eix Vic-Olot va entrar en servei, ara fa set anys

Des que es van obrir, l'abril del 2009, mai s'havia registrat tant de trànsit a l'eix Vic-Olot pels túnels de Bracons (C-37) com el juliol d'aquest any. Segons les dades de la Generalitat –facilitades ahir per l'Ajuntament d'Olot–, el mes passat van circular pels túnels en direcció a la Garrotxa 123.163 vehicles. El dia que hi va haver més trànsit va ser el divendres dia 15 (4.931 vehicles). El rècord anterior, de l'octubre de l'any passat, era de 121.412 vehicles. L'augment s'ha notat més en els turismes que no pas en els camions. Tot i que no es tenen dades fefaents, es dóna per descomptat que la majoria d'aquests vehicles tenien de destinació la Garrotxa mateix i no hi estaven de pas, va indicar el regidor de Comerç i Turisme olotí, Estanis Vayreda.

Publicitat sobre rodes

Les xifres anteriors es van facilitar durant la presentació dels nous anuncis de promoció turística d'Olot i de la Garrotxa impresos a la carrosseria de dos dels autobusos de Teisa que fan trajectes entre la ciutat i Barcelona, passant per Vic, Santa Coloma de Farners o Girona. Tant els representants garrotxins (Estanis Vayreda i el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà) com de Teisa (Àlex Gilabert) van subratllar l'impacte potencial d'aquesta publicitat en unes zones, com ara Barcelona i rodalia, d'on prové el gruix del turisme que rep la comarca. Llorà i Gilabert van assenyalar que també és una manera de fomentar l'ús del transport públic per visitar la Garrotxa. En nom del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Anna Vendrell va donar suport a la iniciativa, la qual –va dir– reforça la imatge de marca del territori.

Teisa, que no té cap acord similar en cap més ciutat o comarca, ha cedit gratuïtament aquests espais i la despesa de les administracions garrotxines s'ha limitat al disseny i la retolació, que ha costat uns 6.000 euros. Des que es van estrenar, ara fa tres anys, aquests autobusos amb anunci han fet uns 4.000 viatges

“Intensament”

Les quatre imatges que viatjaran amb els autobusos formen part de la campanya Viu Olot intensament. Cada anunci s'adreça a un tipus determinat de visitant. Així, pensant en el turisme familiar s'hi representa una família al cim del volcà Montsacopa i uns nens jugant als paratges de la Moixina; de cara al turisme cultural, una parella a les escales de l'església de Sant Esteve, i per als que se senten atrets per la gastronomia, un grup de joves fent un tast de productes locals en un allotjament rural de Sant Privat d'en Bas.

LA XIFRA

4.931
vehicles
van passar per Bracons en direcció a Olot el 15 de juliol, que va ser el dia de més trànsit d'aquell mes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona