Infraestructures i serveis

Municipal

La piscina de la Torre obre quatre anys tard

És descoberta i estarà oberta des de dilluns fins a finals d'aquesta temporada

Torredembarra podrà gaudir, per fi, de les instal·lacions de la nova piscina descoberta a partir d'aquest dilluns. Quatre anys després del que va ser la inauguració d'aquest equipament –l'any 2012–, finalment els ciutadans podran fer-ne ús. Disposa d'un vas de 25 metres de llarg, 16,5 metres d'amplada, una profunditat variable d'1,80 metres a 2,20, amb vuit carrils. Segons destaquen fonts de l'Ajuntament, aquestes dimensions permeten que a la piscina es puguin fer entrenaments i competicions locals i d'àmbit català.

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que, quan l'actual equip de govern va decidir reprendre el projecte d'obertura d'aquest equipament a la ciutadania, es va trobar un seguit de mancances que “s'han hagut de resoldre”. Segons detalla el batlle, alguns aspectes que s'han resolt són la posada a punt de totes les instal·lacions i la dotació d'equipaments bàsics, la posada en marxa de sistemes de protecció contra incendis, i la redacció i execució del projecte d'activitats que es duran a terme en tot l'àmbit de la piscina. Rovira indica que totes aquestes actuacions suposen una despesa de 130.000 euros, que s'han d'afegir al milió i mig de la primera fase que ja es va invertir en el seu dia i als 235.000 euros de l'ampliació dels vestidors.

L'obertura de la nova piscina a finals d'agost respon a la necessitat de fer tasques de reparació a la piscina que fins ara donava servei als torrencs, unes instal·lacions en les quals s'invertiran prop de 30.000 euros en concepte de reparacions en el sistema de ventilació i en el forjat de la sala de màquines.

Amb vista al futur de les instal·lacions de la nova piscina descoberta, l'Ajuntament preveu que, donat que és descoberta, “de moment només pot ser usada durant l'estiu”, diu Rovira, però avança que, de cara al futur, l'objectiu és preguntar a la ciutadania sobre el futur d'aquest equipament. Per fer-ho, l'Ajuntament té previst sol·licitar un estudi tècnic que delimiti el cost que suposaria col·locar dues piscines més per a activitats aquàtiques i cobrir l'equipament, un plantejament que serà posat a l'abast dels torrencs i torrenques perquè en decideixin la viabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia