Infraestructures i serveis

Territori

Projecte perquè hi hagi wifi a l’estany d’Ivars

El pressupost del consorci per a l’exercici vinent serà de 380.000 euros

L’estany d’Ivars i Vila-sana tindrà servei d’internet sense fils, segons el projecte que el consorci que gestiona aquest paratge estudia per posar-lo en funcionament els mesos vinents.

El president de la Diputació de Lleida i també del consell general del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Joan Reñé, va explicar ahir que treballen perquè aquest espai del Pla d’Urgell disposi de connexió a internet per mitjà d’una xarxa wifi que oferiria connectivitat tant als turistes com als usuaris de l’edifici de Cal Sinén, que és el centre d’interpretació situat dins d’aquest entorn natural.

Joan Reñé va explicar aquesta novetat en el transcurs de la reunió del consell general, ahir a Mollerussa, on també es va aprovar el projecte d’instal·lació d’un sistema geotèrmic, també a l’immoble de Cal Sinén, amb la finalitat d’aconseguir un major estalvi en consum elèctric, concretament en calefacció, i, a la vegada, permetre un major ús de les instal·lacions durant els mesos d’hivern.

El president del Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana també va insistir que ambdues iniciatives de millorament i foment d’aquest espai s’encaminen en la direcció de repensar el pla d’usos i gestió de l’estany, vigent de fa més de 15 anys.

D’altra banda, per a l’exercici vinent, el consorci de l’estany disposarà d’un pressupost de 379.822 euros, d’acord amb la proposta de pressupost que també es va aprovar ahir.

D’altra banda, a l’estany diumenge va tenir lloc la segona tirada de bitlles de l’estany, que va congregar a més de 400 persones.

L’activitat, organitzada per l’Ajuntament de Vila-sana, es va fer a la zona de l’aparcament que dona a aquest municipi i va aplegar participants de més de 25 poblacions de la demarcació de Lleida, a més de persones arribades de Sabadell i Igualada, segons expliquen els organitzadors. L’objectiu d’aquest tipus de trobades és continuar dinamitzant la zona i afavorir l’agermanament dels pobles de tota la demarcació i especialment dels de la zona al voltant de l’estany. També es vol promocionar un joc molt seguit arreu de Ponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona