Medi ambient

Medi ambient

El trasllat del pàrquing de Castell, la tardor del 2018

L’Ajuntament de Palamós accelera tràmits per recuperar ambientalment l’espai, però dona per fet que l’aparcament no es mourà fins a la tardor de l’any vinent

Anuncia un projecte integral al camí de ronda

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va presentar ahir el calendari de la restauració ambiental de l’espai natural de Castell, que s’emprendrà de manera immediata a partir de dos projectes executius que el ple aprovarà dimarts vinent: per a la portada d’aigua per alimentar els hidrants contra incendis i l’inici de la restauració de la zona boscosa de transició. El trasllat de l’aparcament, però, s’ajornarà fins a la recta final, i Puig donava per fet que l’estiu vinent continuarà encara a prop de la platja: “Confiem tenir-ho acabat tot la tardor del 2018”, preveia l’alcalde.

Puig i el responsable del projecte, el prestigiós paisatgista Martí Franch, van exposar els detalls del projecte a responsables dels departaments d’Agricultura i Territori de la Generalitat, que el supervisen i són titulars dels terrenys cedits durant 20 anys al municipi, i Turisme –que cofinança al 50% els 743.000 euros dels treballs amb la taxa turística de pernoctacions.

Entre les línies mestres, destaquen la recuperació de les dunes, la creació d’itineraris amb nou arbrat paral·lels a les rieres i passarel·les per canalitzar l’accés de públic, i la recuperació de la panoràmica que ara entorpeix l’esplanada d’aparcament al bell mig de la zona de transició entre la plana agrícola i la pineda que dona pas a una platja verge. El futur pàrquing s’allunyarà 350 metres, però mantindrà la cabuda per a 660 vehicles a l’estiu.

LA XIFRA

350
metres
s’allunyarà la futura zona d’aparcament, més reduïda a l’hivern, de la pineda prèvia a la platja de Castell.

Un camí de ronda de quatre quilòmetres

El consistori de Palamós també vol finançar amb un 50% de fons europeus Feder els 1,18 milions del projecte per donar continuïtat als trams inconnexos del camí de ronda entre Castell i el nucli urbà, al parc del Convent dels Agustins. El sender està totalment habilitat entre la platja verge i la Fosca, però s’hi vol donar continuïtat a través del cap Gros i la zona de les Pites.

La intenció és condicionar-hi 16 miradors en punts on ja hi ha bones vistes panoràmiques, però amb intervencions molt suaus, a més d’instal·lar passarel·les i millorar l’accessibilitat en les zones més abruptes, que ara obliguen molts visitants a anar en cotxe i fer el recorregut per trams. La planificació del govern palamosí és encarregar el projecte definitiu abans de final d’any per començar a fer les obres, per fases, entre el 2018 i el 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia