Infraestructures i serveis

Municipal

Més capacitat per al centre de la gent gran de Porqueres

L’Ajuntament preveu aprovar el projecte d’ampliació abans d’acabar l’any i que les obres es puguin executar el 2018, tot i que ara mateix no es disposa de finançament

El centre d’atenció a la gent gran de Porqueres, que dona servei a tot el Pla de l’Estany, s’ampliarà l’any vinent, segons les previsions del consistori. Abans d’acabar aquest 2017 el ple municipal n’ha d’aprovar el projecte, el cost estimat del qual és d’uns 120.000 euros. Per cobrir aquesta quantitat, però, encara no es disposa de finançament. De totes maneres, l’equip de govern compta incloure aquesta inversió en el pressupost de l’any vinent –s’hauria d’aprovar la setmana que ve, en un ple extraordinari–, segons ha avançat l’alcalde, Francesc Castañer.

L’objectiu de l’ampliació és passar de les 20 places de capacitat que té actualment el centre a 26 i així donar resposta a la demanda existent, que va creixent. En augmentar el nombre d’usuaris, cal dotar de més espai tant la sala polivalent com els lavabos i dependències auxiliars. D’altra banda, en disposar de més lloc es podrà plantejar la possibilitat de fer-hi més activitats. L’engrandiment es farà per un lateral de l’actual edifici, a l’espai que havien ocupat els vestidors del camp de futbol vell, la superfície del qual s’ha anat transformant els darrers anys en la plaça Major. Els serveis tècnics del Consell Comarcal han redactat el projecte. Inicialment es volia aprofitar l’estructura dels vestidors, però la idea es va acabar desestimant perquè resultava més econòmic tirar-ho a terra i fer un edifici de nova planta.

Àmbit rural

L’equipament, inaugurat l’octubre del 2010 amb un pressupost de 230.000 euros (aportats per la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació), és un centre de dia de titularitat pública en què es dona el Servei d’Atenció Integral a la Gent Gran en l’Àmbit Rural (Saiar), en horari de mitja jornada o de jornada completa. S’hi ofereix, entre altres atencions, infermeria, bugaderia i cuina, a més d’activitats i tallers adaptats a la gent gran i al seu grau de dependència i també assessorament a les seves famílies.

LA XIFRA

120.000
euros
és el cost estimat de l’ampliació de l’equipament, situat a la plaça Major.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona