Infraestructures i serveis

municipal

urbanisme

Llagostera reclama a la Generalitat un pla financer viable

El ple dóna suport al recurs de l'Ajuntament per demanar més temps i garanties per executar el pla de barris

El ple de Llagostera va aprovar ahir al vespre una moció del grup municipal de CiU en què es reclama a la Generalitat un pla financer “viable i fiable” per poder tirar endavant el pla de barris, i també que es respecti la pròrroga de quatre anys sol·licitada pel consistori per poder realitzar les actuacions pendents.

En la moció es reitera “la voluntat de l'Ajuntament de Llagostera d'executar les obres pendents del pla de barris, d'acord amb la capacitat tècnica i econòmica de l'Ajuntament, i amb un pla financer fiable que tingui la garantia de cobrament dels compromisos establerts per la Generalitat de Catalunya”. Segons el regidor responsable del pla de barris, Ramon Soler, la moció dóna “més potència” al recurs presentat l'agost passat pel consistori a la Generalitat al·legant vulneracions dels principis de lleialtat institucional, de seguretat jurídica i del principi de bona fe de la Generalitat.

El recurs, responia així a la resolució del secretari d'Habitatge i Millora Urbana del 28 de juliol que reduïa a la meitat la pròrroga de quatre anys sol·licitada per l'Ajuntament de Llagostera per poder executar amb garanties les actuacions previstes en aquest pla de barris. El fet que la Generalitat de Catalunya degui a l'Ajuntament 845.009 euros de les anualitats justificades del pla de barris dels anys 2013, 2014, 2015 i 2016 fa dubtar al consistori que l'administració catalana pugui “pagar en dos anys el que no ha pogut pagar en els últims cinc”.

Segons el regidor Ramon Soler, amb la moció es ratifica el suport al pla de barris de l'Ajuntament, es demana coresponsabilitat al govern català i es demostra que, “mani qui mani, la nostra voluntat és la del poble de Llagostera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia