Infraestructures i serveis

Municipal

mobilitat i oci

L'èxit del Bus Nit 2.0 de Premià de Dalt fa que es vulgui mantenir tot l'any

Més de 500 joves han estat traslladats a la zona d'oci de Mataró els divendres de juliol a octubre

El transport tenia monitor i sistema de cardioprotecció

Més de 500 joves de Premià de Dalt –segons fonts municipals, un total de 564– han utilitzat el bus Nit 2.0 per traslladar-se de forma segura a la zona d'oci de Mataró durant els tretze divendres que van del 15 de juliol al 14 d'octubre. Els usuaris han valorat amb nota molt alta aquest servei gratuït, que es va estrenar l'any passat però que ha estat en aquesta segona edició que ha incorporat novetats que han estat decisives per millorar-lo. La presència de monitors, en especial, ha garantit, segons l'Ajuntament, que els viatges s'hagin fet amb total normalitat i que no s'hagi hagut de lamentar cap incident. El regidor de Transport Públic, Carles Medina (PDCat), destacava, en l'inici del servei, que, aquest estiu, els usuaris tenien l'oportunitat de “garantir-se un seient fent la reserva prèvia a través del web municipal” i precisava que cada jove que fes servir el bus havia d'identificar-se. En aquest sentit, també es van aplicar modificacions per optimitzar al màxim el transport, ajustant-lo a dos únics viatges –un d'anada i un de tornada– i fent-los coincidir amb les hores amb una major afluència de demanda. Medina també recordava que el bus Nit 2.0 anava dirigit especialment al públic de 16 i 17 anys, per a què l'oferta d'oci nocturn de Mataró es concentra els divendres.

Més control

La presència de monitors, a més, ha facilitat que en el trajecte d'anada s'aprofités per fer campanyes de consum responsable i de prevenció entre els usuaris. El vehicle, del grup La Pau, disposava, a més, d'un sistema de cardioprotecció. Segons els regidor, “la resposta del jovent ha estat excel·lent”: “I igual d'important ha estat que no hem tingut cap incidència en el servei, a diferència de l'any passat.” L'ús del bus Nit 2.0 permetia, a més, als usuaris l'entrada preferent a la discoteca Cocoa, local de referència a la zona d'oci mataronina.

Bona nota i bus tot l'any

L'empresa responsable del servei va fer entre els viatgers una enquesta per determinar-ne el nivell de satisfacció, que va ser molt positiu. Davant el resultat de l'experiència, des de l'Ajuntament de Premià de Dalt s'està estudiant la viabilitat de posar a disposició del jovent aquest transport urbà durant tot l'any. El bus sortia a les 11 de la nit de la carretera dels Sis Pobles, feia tres parades i tornava a les 4.45 de la matinada.

LA FRASE

La resposta del jovent ha estat excel·lent i no hem tingut cap incidència en el servei
Carles Medina (PDCat)
regidor de transport públic de l'ajuntament de premià de dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona