Serveis

Vistiplau del ple de Figueres a l'entrada del Consell a Fisersa

El govern fa pas al Consell Comarcal en l'accionariat de l'empresa de serveis amb el sí de Compromís i l'abstenció de la CUP i el PP

El concurs d'idees del nou pavelló avança amb força

L'absència de la regidora de la CUP, Natàlia Sànchez, va treure tota emoció –si és que n'hi havia– a la votació de la validació de l'entrada del Consell Comarcal en l'accionariat de Fisersa, l'empresa de serveis de Figueres, que, amb el tràmit, pren volada comarcal.

El regidor de Compromís d'Esquerres, Òscar Vergés, va aportar el vot que faltava al govern per a la majoria valorant positivament diverses qüestions. D'una banda, va subratllar el compromís que havia adquirit el govern per reforçar el pla de canalitzacions i, de l'altra, va afirmar que veia bé que es pensés en Fisersa en lloc d'un gestor privat. Va assenyalar que cal fer un inventari de la canalització de l'aigua en alta i en baixa.

El regidor de la CUP, Lluís Armengol, va retreure qüestions formals de govern que, segons el seu parer, són discutibles, com per exemple “fer propaganda d'un acord abans que es validi”, i també va exposar els dubtes que aportant un 1% de la societat [referint-se al Consell Comarcal] tingui un 10% de la societat. Tot i això, va destacar la solvència tècnica de l'empresa plurimunicipal Fisersa, que va lloar. “Que es valorin els serveis públics ens agrada”, va afirmar. La CUP finalment va apostar per l'abstenció.

El PP, que també es va abstenir, va demanar deixar l'aprovació sobre la taula per “parlar-ne més”. Va assegurar que no hi veia urgència després d'onze mesos i va qüestionar la distribució de la nova junta general.

Tant ERC com C's van ser molt crítics amb la decisió de donar pas al Consell i van qüestionar, tant en un cas com en l'altre, la falta d'anàlisi de les conseqüències. ERC, per boca de Jordi Giró, va donar valor al servei públic que ofereix Fisersa però va afirmar que l'entrada del Consell era “una decisió temerària”. “No hi ha plans de viabilitat. Quin és l'estat del negoci? Quins beneficis hi ha?” Com el PP, va demanar que l'expedient quedés sobre la taula

Amello va defensar el no de C's perquè va dir que no veia clar el “què, el qui, el com i de quina manera”. Es va mostrar a favor de la mancomunitat de serveis i es va preguntar “què suposa gestionar més municipis per a Fisersa?”, i va reblar l'extensa argumentació assegurant que “s'obre una porta petita que ens porta a una habitació fosca”.

Manuel Toro, regidor delegat de Fisersa, va parlar de riscos: “Mentre no hi hagi encàrrec del Consell a Fisersa no hi ha risc de pèrdua. I tots els encàrrecs es valoraran.”

El vistiplau al concurs d'idees del projecte del nou pavelló situat a l'Olivar Gran va ser gairebé unànime. Només la CUP hi va votar en contra perquè va assegurar que ja entenien que faltaven instal·lacions esportives, però per a ells aquesta no era una prioritat.

Més entesa hi va haver en l'aprovació del cost de la instal·lació de l'envelat provisional a Vilatenim. L'únic dels grups municipals que no hi va votar a favor va ser el de C's, perquè es van detectar dubtes en un informe d'intervenció. Una qüestió formal.

LA XIFRA

5
vots en contra.
Els tres regidors d'ERC i els dos regidors de C's van votar en contra de l'entrada del Consell a Fisersa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia