Serveis

La fibra òptica serà una realitat a Lloret el 2017

Les obres per portar el cablatge s'acabaran abans de final d'any

La xarxa de distribució de fibra òptica estarà a punt a Lloret de Mar i Blanes abans de final d'any, segons va confirmar ahir el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, que va donar a conèixer ahir a Lloret el desplegament que s'està fent. El 70% dels treballs per dur la fibra òptica a Lloret ja estan acabats, segons Puigneró, i han consistit a fer una rasa paral·lela a la C-63 de Vidreres (que ja està connectat) a Lloret de Mar, i d'aquest població fins a Blanes, al costat de la GI-682. En total s'hauran estès deu quilòmetres de tubs i fibra per mitjà de l'empresa, i la inversió, que ha anat a càrrec de la Generalitat, és de 550.000 euros.

Millora de connectivitat

Segons Puigneró, durant el 2017 es començaran a veure resultats, ja que la instal·lació de fibra òptica, a banda de transmetre dades de navegació a una velocitat més ràpida que els cables convencionals, també farà que millori la connectivitat de les torres de les operadores de telefonia que hi ha al municipi, que són quatre, i els serveis de 3G i 4G. A més, segons Puigneró, la competència de la fibra òptica afavorirà que les empreses de telefonia ofereixin millores als seus clients. L'alcalde, Jaume Dulsat, va recordar que era una de les accions previstes al pla operatiu de Turisme de Lloret i que, a banda de ser una millora important amb vista al turisme, “no tot és l'enfocament turístic, i a partir del punt de vista ciutadà ha de millorar la vida domèstica i empresarial”. A la presentació també van intervenir els regidors Jordi Orobitg i Albert Robert, i Carles Viladecans, de l'empresa Xarxa Oberta de Catalunya, que té la concessió de la Generalitat per ampliar la xarxa de fibra òptica arreu del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona