Infraestructures i serveis

municipal

pressupost participatiu

S'amplien els terminis del procés participatiu a Roses

L'Ajuntament allarga fins al 28 de febrer el termini perquè la població presenti projectes que s'inclouran en el pressupost del 2017

Una vintena de veïns van assistir al primer Fòrum Ciutadà

L'Ajuntament de Roses amplia fins al 28 de febrer el període perquè els veïns de la població presentin projectes que considerin que s'han d'incloure en els pressupostos del 2017 i que s'hauran de fer aquest any. Per facilitar la màxima participació, també es convoca per al proper dimecres, 8 de febrer, una nova sessió del Fòrum Ciutadà que tindrà lloc al Teatre Municipal, oberta a tot el veïnat per explicar les modalitats d'aquest primer procés participatiu a Roses. En aquesta sessió de treball, es formaran grups de debat i de presentació d'idees.

La primera sessió del Fòrum Ciutadà, celebrada el passat dimecres 1 de febrer, va tenir la participació d'una vintena de persones. La reunió tenia per objectiu resoldre dubtes entorn de les diferents fases d'aquest procés, quina metodologia se seguirà fins a la tria final del projecte o projectes que es desenvoluparan, quins requisits han de complir les propostes que es presentin, etc. Un dels aspectes tractats va ser, precisament, l'ampliació del termini de presentació de projectes, per poder disposar d'un important nombre d'idees, opinions i propostes.

Des de l'inici del procés, el passat 19 de gener, fins al moment actual, s'han presentat un total de 70 projectes, la majoria a través del web www.tudecideixesroses.cat (també es pot fer presencialment al servei d'atenció al ciutadà, a l'oficina de turisme i a la biblioteca de Roses). Tot i les nombroses propostes recollides, el consistori ha considerat oportú ampliar el termini de presentació per donar a conèixer al màxim possible aquesta primera experiència participativa en l'àmbit pressupostari. Des de l'Ajuntament, es considera que un bon coneixement de la metodologia emprada i la implicació del major nombre de ciutadans en el projecte són l'objectiu principal que es persegueix en aquest primer any d'aplicació.

Més enllà de la dotació econòmica destinada al projecte que s'acabi executant enguany, el consistori vol aconseguir la implicació veïnal, obrir l'aportació d'idees i el debat i dotar la ciutadania de l'experiència necessària per continuar treballant per al benefici comú del municipi en futurs exercicis.

A aquesta primera fase de sessions informatives i de recollida de propostes la succeirà la valoració tècnica dels projectes i una darrera fase de votació, en què les propostes finalistes se sotmetran a votació ciutadana, oberta a tots els rosincs majors de 16 anys. Els projectes presentats han de respondre a temàtiques de competència municipal i no poden sobrepassar els 150.000 euros de cost.

LA DATA

08.02.2017
Al Teatre Municipal de Roses
tindrà lloc la segona sessió del Fòrum Ciutadà sobre participació.

LA XIFRA

70
projectes
proposats pels veïns s'han recollit des del passat 19 de gener i fins ara en aquest procés participatiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia