Infraestructures i serveis

Reformen l'alberg de Banyoles perquè s'adapti a un tipus nou de clients

Hi faran obres perquè disposi d'habitacions més petites i amb bany propi, pensades sobretot per al turisme familiar i per a grups d'esportistes

Durant aquest mateix mes a l'alberg de Banyoles hi començaran unes obres de remodelació de l'edifici per tal d'adaptar-lo a les noves necessitats de l'equipament. Els treballs, pressupostats en uns 50.000 euros, consistiran a modificar la distribució de la planta superior, per tal de crear tres habitacions més (de cinc es passarà a vuit), però de menys capacitat que les actuals, i dotar totes les cambres de bany propi per suplir els banys comunitaris que hi ha ara. També aïllaran el sostre d'aquesta planta, que es troba sota teulat.

La modificació –explica Narcís Tubert, un dels responsables de l'empresa concessionària, Banyoles Alberg, S.L.– obeeix a l'evolució que en els darrers anys està experimentant la seva clientela: de tenir, sobretot, grups molt nombrosos (d'escoles, per exemple) s'ha passat a atraure més famílies i equips esportius. La capacitat de l'establiment continuarà sent d'aproximadament 90 places.

Recuperació

L'any passat l'alberg de Banyoles va tenir 9.600 pernoctacions. La quantitat indica una clara recuperació del negoci, que els anys anteriors havia experimentat una davallada de clientela. El 2015 el nombre de pernoctacions havia estat de 8.000.

L'any passat la mitjana d'ocupació es va situar en el 70%, amb pics del 100% de juny a agost i per Setmana Santa. “Atribuïm la recuperació al fet que s'ha superat aquella crisi econòmica tan forta i que hem fet un esforç en campanyes de promoció”, argumenta Tubert. L'establiment forma part de la xarxa d'albergs de la Generalitat, però també s'ha integrat en una xarxa, Família Intrèpida (amb els albergs de la Vall d'en Bas, Sant Joan de les Abadesses, Llançà i Tossa), especialitzada a proposar activitats de descoberta del territori per a famílies amb mainada. En el cas de Banyoles, l'activitat és Els Secrets de l'Estany.

LA XIFRA

9.600
pernoctacions
són les que va haver-hi a l'establiment l'any passat, una quantitat molt superior a la del 2015.

Acord per allargar la concessió

L'edifici de l'alberg és de propietat municipal. Com que les obres les pagarà l'empresa, l'Ajuntament ha acordat allargar deu anys més la concessió, que expirava el 2023. D'altra banda, fins al 2027, que és l'any en què l'empresa acabarà d'amortitzar el crèdit que ha demanat per fer-ne les obres, Banyoles Alberg S.L. no haurà de pagar el cànon de la concessió. A partir d'aleshores, pagarà 6.000 euros anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona