Infraestructures i serveis

Més zona blava gràcies al vot de l'alcalde, a Santa Coloma

El batlle, Joan Martí, fa aprovar les clàusules del concurs, reservat als centres especials d'ocupació i que preveu un augment del 12% de les places de pagament

CiU critica la falta de consens

Només el vot de qualitat de l'alcalde, Joan Martí (ERC), va permetre ahir que s'aprovessin les clàusules del nou concurs de la zona blava de Santa Coloma de Farners. Hi va haver dues votacions, i totes dues van acabar amb empat: vuit vots a favor (set d'ERC i un de MES, a l'equip de govern), vuit en contra (set de CiU i un de la CUP) i una abstenció (PSC). El vot de l'alcalde va haver de decantar la balança.

L'equip de govern preveu posar fi a la gratuïtat a la plaça de la Pau (amb 26 llocs de zona blava) i en un tram del carrer Moragas (fins al carrer Malva, amb 19 llocs). D'aquesta manera, ampliarà un 12% el nombre d'espais de pagament (de 241 a 272) perquè al renovat carrer del Prat se'n perden 14, va indicar el regidor de Governació, Ricard Pujol (ERC).

Cinc zones

Les cinc zones de pagament seran a la plaça Farners, a la plaça de l'Ajuntament, al pati de La Salle Farners, a la plaça del Firal i al conjunt que formen el carrer Sant Sebastià, la plaça de la Pau i el carrer Moragas. El concurs manté la primera mitja hora d'aparcament gratuïta, que s'aplica des del gener de l'any passat.

La zona blava continuarà valent 48 cèntims la segona mitja hora –del minut 31 al 60, amb 0,0160 cèntims per minut– i un total d'1,56 euros el període màxim de dues hores (tenint en compte que hi ha mitja hora de franc).

Al contracte per la gestió i explotació del servei d'aparcament amb limitació horària, de sis anys de durada i dos més de prorrogables, només s'hi poden presentar els centres especials d'ocupació, segons va explicar Pujol. L'empresa GiroPark, del grup Mifas, du la gestió de la zona blava des de fa anys.

LA FRASE

No hi ha afany recaptatori en l'ampliació de la zona blava. Cal que hi hagi rotació de vehicles
Joan Martí
alcalde de santa coloma (ERC)

LA XIFRA

272
places
de zona blava estan incloses en les clàusules del nou concurs. A la plaça del Firal n'hi ha 79.

Consells sectorials “menors”

L'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, i el regidor de Governació, Ricard Pujol, van justificar l'ampliació de la zona blava pel fet que al carrer Moragas “hi ha una concentració de comerços i serveis”, va dir Pujol. El concurs preveu parquímetres moderns i que es pugui pagar a través de dispositius mòbils.

De tota manera, CiU i la CUP van votar en contra de l'ampliació de la zona blava. Especialment dura va ser la crítica de CiU, que va acusar l'equip de govern de falta de consens. “Fem consells sectorials [eina de participació] de temes menors, i l'aparcament és una cosa prou important perquè hi haguéssim pogut intervenir”, va dir el regidor de CiU Jordi Solà. El portaveu de CiU, Carles Roca, va proposar que la tarda lliure de la plaça de l'Ajuntament (61 places) s'hauria pogut estendre a altres zones.

Sylvia Barragán (CUP) va criticar que la zona blava al carrer Moragas i a la plaça de la Pau és “un greuge per als veïns”. El regidor Manel Roqueta (PSC), que es va abstenir, va proposar que hi hagués una zona verda de preferència per als veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona