Infraestructures i serveis

transports

El nou horari del bus a Barcelona no satisfà Manresa

La Generalitat anuncia les noves freqüències, que es posaran en marxa dilluns

Usuaris del Bages avisen que només Olesa de Montserrat es beneficia dels canvis i que encara falten millores

La Generalitat implementarà nous horaris a la línia de bus entre Manresa i Barcelona a partir de dilluns. La proposta, feta pública ahir, arriba després que la companyia que va assumir el servei el desembre, Hispano Igualadina (Monbus), hagi acumulat nombroses queixes d'usuaris i ajuntaments per falta de puntualitat i de places a les hores punta i per conductors que no se sabien el trajecte, entre altres motius.

Pel que fa a Manresa, es mantenen les expedicions que ja hi havia fins ara, en concret 36 fins a Barcelona i 35 pel viatge de tornada. Una de les novetats és que els busos que fan viatges directes de Manresa a Barcelona per l'autopista C-16 canviaran la seva ruta de sortida i passaran primer per l'estació i després per la plaça Valldaura i no al revés, com fins ara. Aquest canvi permetrà, segons la regidora de Mobilitat de Manresa, Olga Sánchez, reaccionar ràpidament en cas que faltin places per als passatgers que esperen a Valldaura i enviar un altre autobús des de l'estació. Aquests mateixos busos també canviaran la seva incorporació a la C-16. Fins ara es feia per Viladordis i a partir de dilluns es farà per Bufalvent.

Més novetats. Els busos directes de tornada a Manresa, que circulen per la C-55, s'aturaran a les dues parades de Monistrol de Montserrat. Fins ara no ho feien. A banda, la Generalitat ha retocat els temps de trajecte, ja que fins ara el que posava al paper no s'ajustava a la durada real del viatge.

Manresa, descontenta

La manresana Blanca Virós, de la plataforma d'usuaris, no està gaire contenta amb els nous horaris. Assegura que “la gran beneficiada” és Olesa, que “ha recuperat la freqüència de pas cada 30 minuts”. En canvi, diu, els viatgers de Manresa continuen tenint problemes de places, sobretot a primera hora del matí. Virós opina que el servei era molt millor quan l'oferia la UTE Bages Express, perquè “sempre estudiava les nostres reclamacions i les acabava implementant”.

LA XIFRA

3
mesos fa que Monbus és
al capdavant de la línia Manresa-Barcelona, que ja acumula nombroses queixes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona