Infraestructures i serveis

policial

aniversari

La Guàrdia Urbana de Vic celebra 150 anys com a cos de proximitat

L'Ajuntament de Vic i la Guàrdia Urbana ahir van commemorar que el 22 de març de 1867 –ha fet just 150 anys– es va crear el primer cos de seguretat de proximitat, la “guàrdia municipal”. L'acte institucional va estar presidit pel conseller d'Interior, Jordi Jané, que va destacar que Vic és una de les vuit ciutats catalanes que tenen una policia local tan antiga i que el nombre d'agents en aquest segle i mig “s'ha multiplicat per onze”. Segons el conseller, “la Guàrdia Urbana és la mateixa però les funcions han canviat molt”. Manuel Martín, expresident de l'Associació de Caps de Policia Local de Catalunya, va coincidir en la seva conferència a dir que “el que ha canviat és la societat, no té res a veure”, com tampoc són els mateixos els recursos, i va parlar d'una “sensació d'orgull i sorpresa quan mirem cap enrere”.

En el transcurs de l'acte es van lliurar records a quinze agents de la Guàrdia Urbana de Vic jubilats i a sis regidors de l'Ajuntament que han tingut sota el seu càrrec el cos en les últimes dècades. A la tarda es va fer una jornada de portes obertes a la comissaria amb visites guiades i es va inaugurar l'exposició fotogràfica dels 150 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia