Infraestructures i serveis

municipal

transports

Nous bitllets de bus a Sant Cugat amb càrrega en línia i validació sense contacte

El sistema, pioner en el transport urbà, permet comprar per internet fins a 50 viatges d’autobús

Les recàrregues tindran bonificacions d’un 10% de viatges

Sant Cugat implanta un sistema pioner per pagar els trajectes que els ciutadans fan en els autobusos urbans. Es tracta d’una targeta que funciona amb la tecnologia sense contacte (contactless) i que els usuaris podran recarregar en línia en paquets de 10, 20, 30 o 50 viatges de bus. Cada cop que el viatger faci una recàrrega, se’l bonificarà amb un 10% més de viatges. És a dir, si un usuari compra 50 viatges, directament n’obtindrà cinc més. Aquesta bonificació se suma a la congelació de preus en el transport públic que ha aplicat Sant Cugat aquests últims quatre anys.

Tot i la posada en marxa d’aquest innovador títol de transport que només serà vàlid per als busos urbans, l’Ajuntament no elimina les targetes T-10 i tampoc els tiquets d’autobús. Per la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, aquest sistema “es porta a terme amb l’objectiu de continuar potenciant el servei urbà de transport públic a Sant Cugat i fomentar-ne l’ús”.

Amb aquestes targetes sense contacte i recarregables en línia, Sant Cugat s’avança a la manera com funcionarà la T-Mobiliat. La nova targeta d’àmbit català també funcionarà sense contacte, es podrà recarregar per internet i també pel telèfon mòbil, a més d’altres sistemes. El preu de la T-Mobilitat es comptarà en funció de l’ús que en faci cada passatger. Les previsions del govern és fer una prova pilot de la T-Mobilitat la tardor que ve a l’L9 del metro, un any després començarà la implantació en el conjunt de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i, finalment, la tardor del 2019 s’iniciaria el seu desplegament a tot el país. La voluntat d’aplicar aquest nou títol de transport ve de lluny, ja la va proposar el 2012 l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat i exalcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Més millores

L’Ajuntament de Sant Cugat també ha millora’t l’App StQBus, ja que a partir d’ara també s’hi pot consultar la informació de les línies interurbanes de Can Sant Joan i del bus nit que passen pel municipi.

Paral·lelament, el consistori ha iniciat un concurs públic per adjudicar la col·locació de 42 noves marquesines d’autobús urbà que es podrien començar a col·locar l’any 2018 i que tindran una inversió de 700.000 euros.

LA XIFRA

10%
és la bonificació que tindran
els usuaris que recarreguin la targeta sense contacte que s’ha posat en marxa.

Autoreparació de bicicletes

Sant Cugat també és la ciutat escollida per instal·lar els dos primers punts d’autoreparació de bicicletes del RACC. El projecte preveu crear una xarxa d’estacions d’autoreparació de bicicletes en diferents emplaçaments de l’àrea metropolitana de Barcelona, una acció encaminada a fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport i afavorir una mobilitat intermodal i més àgil. El servei, anomenat Punt Bici, s’ha estrenat amb els punts situats a la plaça Lluís Millet, a tocar de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, i el de la plaça Rotary. Són d’ús lliure i gratuït i estan equipats amb els elements bàsics per reparar petites incidències i dur a terme un manteniment bàsic de la bicicleta. La inauguració, divendres, va anar a càrrec de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el president del RACC, Josep Mateu. “Les set estacions de Sant Cugat registren cada any 8 milions de desplaçaments, i molts dels usuaris utilitzen la bicicleta per arribar al tren, raó per la qual hem de començar a explicar aquesta mobilitat intermodal per combinar tren i bicicleta”, va dir Conesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia