Infraestructures i serveis

Tremosa celebra la multa a Google

L’eurodiputat del PDeCAT destaca que la sanció contra el gegant californià “crearà un precedent global per a l’economia digital”

Creu que els 7 anys d’investigació han estat “una eternitat” per a les pimes

L’eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa ha celebrat aquest dimarts la sanció de 2.420 milions d’euros de la Comissió Europea a Google per “abús de posició dominant”. En un comunicat, Tremosa, que juntament amb l’eurodiputat alemany Andreas Schwab ha treballat en el cas Google des del Parlament Europeu, ha destacat que els 7 anys d’investigació “s’han fet molt llargs i han suposat una eternitat per a moltes empreses, en particular les pimes europees”, que es veien afectades per la situació de monopoli de Google. “L’abús de la posició de domini de Google ha estat prou evident a Europa en els darrers anys, i en alguns països ha assolit quotes de mercat superiors al 90%”, ha remarcat.

Tremosa ha recordat que el monopoli de Google s’estava accelerant encara més amb els dispositius mòbils, on els resultats de cerques del gegant californià tenien encara més espai que els seus competidors. “En una pantalla gran d’ordinador hi ha més espai per a la competència, ja que en la majoria de les cerques només compta la primera pàgina dels resultats”, ha recordat Tremosa, en un comunicat conjunt amb Schwab.

Els dos eurodiputats han recordat que també cal que el “principi de no discriminació i transparència” no només s’apliqui en els resultats de cerques al web de Google, sinó també “en l’elecció d’aplicacions o sistemes operatius”. Des del Parlament Europeu, estan preocupats per les incompatibilitats entre diverses aplicacions i sistemes. “Esperem que la Comissió Europea presenti una legislació al respecte”, han remarcat.

La multa aplicada a Google, que és d’una xifra rècord, és només “el benefici net d’algunes setmanes” de la companyia, segons ha recordat Andreas Schwab, que tot i així ha dit que espera que suposi “un primer pas” per recuperar i fer possible la competència entre “les petites empreses europees” i el gegant nord-americà. De fet, Tremosa ha dit que la sanció “hauria de ser retroactiva, per a cadascun dels anys des de l’inici de les pràctiques monopolístiques de Google”.

Tremosa i Schwab han portat des de l’Eurocambra els casos antimonopoli europeus, que amb Google ja va començar quan era al càrrec de comissari de la Competència l’espanyol Joaquin Almunia. Tots dos eurodiputats han reiterat en diverses ocasions els seus dubtes sobre l’efectivitat i el compromís de les mesures aplicades pel gegant californià per resoldre el problema de manca de competència del seu sistema de cerques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia