Infraestructures i serveis

Mobilitat

Implementaran el servei de transport a demanda al Baix Berguedà

El reforç d’aquest model de transport localitzat permetrà una ampliació de les connexions de les poblacions del sud de la comarca amb la capital

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va presentar ahir les millores de transport públic a la comarca del Berguedà. Acompanyat del president del Consell Comarcal, David Font, el conseller va fer l’anunci celebrant la bona resposta que han tingut fins ara totes les millores en transport públic que el govern ha aplicat els darrers anys, especialment des que la comarca es va integrar al sistema tarifari integrat. Posteriorment, es va reunir amb els alcaldes i membres del Consell per fer-los coneixedors de les proposta, a més de recollir les peticions dels diferents municipis berguedans.

La proposta de la conselleria consisteix a ampliar el servei de transport a demanda que ja funciona a tretze municipis de l’Alt Berguedà, on les dades del 2016 indiquen que 1.054 viatgers en van fer ús. Així doncs, es pretén posar en funcionament al Baix Berguedà sis rutes, de les quals es beneficiaran les poblacions de Santa Maria de Merlès, Puig-reig, l’Espunyola, Montclar, Casserres, Serrateix, Viver, Gironella, Montmajor, Avià, la Quar, Sagàs, Olvan, Navàs i Berga.

Connectar les poblacions

El sistema de transport a demanda funciona amb una trucada telefònica prèvia. Cada servei té un recorregut i horaris prefixats, amb oferta de dilluns a divendres feiners. Segons el conseller, el sistema permet aconseguir una “capil·laritat” de transport que es tradueix en “equilibri territorial”

El conseller va recordar, en aquest sentit, l’obligació del govern de garantir l’accés de tots els ciutadans a serveis bàsics com ara els d’administració i els centres assistencials, que en comarques amb poca demografia com el Berguedà se situen només a la capital.

Inversió a la comarca

Rull va aprofitar la visita per anunciar que la Generalitat construirà una planta de tractament de residus al Berguedà de cara l’any 2019. El conseller va afirmar que ja han encarregat el projecte executiu i esperen tenir un emplaçament abans del 31 de desembre d’aquest any.

La noticia coincideix amb la posada a licitació del projecte d’adequació de l’abocador de Berga per afrontar la desena fase d’explotació que va fer el Consell Comarcal. L’operació té un pressupost base de 571.246,63 euros.

El president del Consell Comarcal, David Font, va manifestar que el Berguedà ha d’implicar-se més amb l’objectiu de millorar les males dades en matèria de reciclatge i que espera que les novetats siguin un al·licient.

Es reforcen les línies a Barcelona

El conseller Rull va aprofitar per fer balanç del creixement de l’ús de la connexió entre el Berguedà i la capital catalana. Des que la comarca es va integrar com a setena corona de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona l’any 2014, el nombre de validacions entre l’any 2013 i el 2016 han augmentat un 109%, passant de les 38.999 el 2013 a les 81.447 l’any passat. De fet, fins al mes de maig d’aquest 2017, s’han fet 82.408 validacions, motiu pel qual s’espera un nou augment significatiu d’usuaris.

L’increment de la demanda s’ha traduït en ampliacions que ja s’han efectuat i s’efectuaran pròximament per al corredor entre Berguedà i Barcelona. A més de doblar i fins i tot triplicar algunes expedicions d’alta freqüència, des del juny funciona una nova expedició i a partir de l’1 de setembre, a més, s’oferiran dues anades i tornades més que ampliaran la connexió.

Clàusules socials en els contractes de Sant Feliu

L’Ajuntament aprova definitivament el pla de rescat social per assegurar drets a tots els ciutadans i disminuir la pobresa

El pagament segons la renda familiar s’estén a més serveis

Sant Feliu de Llobregat
 

Palafrugell cobrarà als veïns que ocupen el carrer al litoral

LLAFRANC
 

Dubtes de la Paeria sobre el parc comercial de Carrefour

Lleida
 

L’espai naturalitzat de la plaça Moragas de Premià, a punt per obrir aquest mes

Premià de Mar
 

Eixamplaran el pont sobre la riera Bullidors de Fontajau per fer-hi una vorera

girona
 
SEGURETAT

Nova campanya de control de velocitat, d’abast europeu

 

Una dècada d’ajudes agroambientals

Alella
 
JAUME RAMOT
NATURALISTA I PRESIDENT DEL GRUP DE NATURA STERNA DE LA VALL D’ARO

“Un poble és ric si cuida el seu capital natural”

castell-platja d’aro
 

Ple d’empreses volen fer la nova Oficina d’Atenció Ciutadana

Lleida