Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Blanes vol explicacions de l’ACA per haver apujat el preu de l’aigua

L’equip de govern no preveu fer repercutir un increment de l’11,8% en la butxaca dels ciutadans

El regidor d’Hisenda veu injustificada la modificació

L’Ajuntament de Blanes demanarà explicacions a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) sobre l’increment del preu de l’aigua que li aplica des del gener. En el ple de dijous, el regidor d’Hisenda, Nicolás Laguna (PSC), va qualificar d’“injustificada” la puja d’un 11,8% de la tarifa de subministrament (metre cúbic) i de la quota fixa regional que ha aprovat l’ACA a petició de la concessionària del subministrament d’aigua en alta, Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Segons el punt aprovat de manera unànime i inclòs d’urgència en el ple de dijous, l’Ajuntament desconeixia l’increment, que “està molt per sobre de l’índex de preus del consum (IPC) i que trasllada l’encariment d’un servei indispensable als ens locals i a la ciutadania”.

Setanta mil euros

Laguna explica que la puja de la tarifa incrementa en 70.000 euros a l’any el que paga l’Ajuntament a l’ACA per l’aigua en alta que els ofereix a través de l’ATLL. “Això ho paguem per no ser morosos, però considerem que no són factures definitives”, diu Laguna. L’Ajuntament obrirà un expedient amb informes de secretaria, enginyeria i intervenció. El 28 de desembre del 2017, el consell d’administració de l’ACA va decidir incrementar les tarifes del 2018 per al subministrament en alta, que gestiona ATLL. El consistori va adonar-se de la puja quan l’ATLL va presentar al registre municipal de factures el servei cobrat pel gener, en què ja s’havia aplicat la nova tarifa (amb l’11,8% de més). “Els últims anys l’increment era mínim, de l’1% o d’acord amb l’IPC”, va detallar ahir el regidor.

Recentment, el Tribunal Suprem ha anul·lat la concessió que va fer la Generalitat per la gestió d’ATLL i que va adjudicar el 2012 al consorci liderat per Acciona i BTG Pactual. La Generalitat va ingressar 298,6 milions d’euros del consorci. Laguna diu que estaran pendents del conflicte i de si Agbar, que havia estat exclòs del concurs, recupera la gestió d’ATLL.

LA FRASE

L’increment de l’11,8% és injustificat. Demanarem explicacions i, de moment, no es farà repercutir en l’usuari
Nicolás Laguna
REGIDOR D’HISENDA DE BLANES (psc)

LA DATA

01.02.18
Va ser
el dia que ATLL va presentar, electrònicament, al registre de factures de Blanes la tarifa amb l’11,8%.

Contactes amb personal i amos pels càmpings

Després del ple, l’Ajuntament demanarà un informe de l’ACA que permeti legalitzar les ampliacions irregulars dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa, sancionats amb més d’un milió d’euros. Al gener hi va haver contactes entre l’equip de govern, del PSC, i alguns grups de l’oposició amb els amos i els representants dels treballs, presents a la sala. Abans de deixar l’acta i plegar, Víctor Catalán (ICV-EUiA) va dir que ara hi ha vies de diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia