Infraestructures i serveis

Les obres del pàrquing dissuasiu de l’N-260 a Figueres, després de Fires

Els treballs s’havien de començar aquesta setmana però l’alcaldessa, Marta Felip, va preferir tenir l’aparcament lliure per les Festes de la Santa Creu

El pàrquing dissuasiu de la carretera de Llançà a Figueres començarà l’última fase de remodelació el dia 7 d’abril, malgrat que aquesta setmana s’havien de començar els treballs del sector més a ponent, l’espai que era inicialment privat i que l’Ajuntament va comprar fa uns mesos. Davant el plantejament tècnic que els treballs començarien aquesta mateixa setmana, l’alcaldessa, Marta Felip, va decidir ajornar-los fins al dia 7 d’abril, l’endemà dels focs que tancaran les Fires i Festes de la Santa Creu, perquè, malgrat que l’espai està ple de basses, uns centenars de cotxes poden estacionar-hi i evitar més pressió sobre les places d’aparcament més properes al centre en l’accés exterior des de l’est de la ciutat.

Les obres afectaran 2.500 metres quadrats de plataforma, 1.280 del talús que confronta amb la riera Galligants i 250 metres que corresponen ara mateix als accessos des de la carretera de Llançà. Aquest solar és el que confronta amb la gasolinera de la plaça El·líptica i ha estat comprat per l’Ajuntament per 242.000 euros.

L’altra meitat de l’aparcament dissuasiu ja era propietat municipal i per això es va poder urbanitzar. L’acord d’aquests treballs es va aprovar el gener del 2017 i es va materialitzat ara ja fa alguns mesos. El solar està ben valorat perquè està situat a l’entrada est de la ciutat, a poc més de 400 metres de l’oficina de turisme de la plaça de l’Escorxador, a 700 metres de la Rambla i a poc més de 800 metres del Museu Dalí.

La importància de completar aquesta urbanització rau en la necessitat d’oferir als visitants una opció gratuïta d’aparcament des del vessant est de la ciutat. Aquest aparcament, ara molt deteriorat, és usat essencialment per visitants que accedeixen a la zona turística a través del recorregut natural d’accés des d’aquest espai, que a hores d’ara té també un espai reurbanitzant-se com és la plaça Josep Tarradellas, entre la plaça El·líptica i el carrer Pella i Forgas, que dona a la plaça de l’Escorxador, on hi ha l’oficina de turisme de Casa Empordà.

LA XIFRA

2.500
metres quadrats.
Aquesta és la superfície aproximada de terreny que amb aquestes obres es millorarà.

LA DATA

07.05.18
Inici d’obres.
Els treballs començaran l’endemà del darrer dia de Fires, segons va explicar Marta Felip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia