Infraestructures i serveis

Càmeres a Camós per vigilar les àrees d’escombraries

L’Ajuntament instal·larà la primera d’aquí a poc al punt més conflictiu i crearà una ordenança per poder multar

D’aquí a unes poques setmanes, una càmera connectada a l’ajuntament controlarà la zona de contenidors d’escombraries que hi ha a la cruïlla de les carreteres de Corts i de Palol de Revardit, al municipi de Camós. La decisió l’ha pres el consistori perquè s’hi deixen andròmines de tota mena, una pràctica il·legal que ha causat indignació a l’equip de govern, ja que consideren que aquesta forma d’“incivisme” no és justificable: “Tots els veïns tenim a la nostra disposició una deixalleria comarcal, a Puigpalter, on els empleats t’ajuden a descarregat si convé; n’hi ha una altra a Porqueres. i qui no vulgui o no pugui desplaçar-s’hi, sempre pot telefonar al servei de recollida i quedar perquè passin a buscar-ho”, es queixa l’alcalde, Josep Jordi.

Identificació

Camós, amb bona part de la població dispersa, té set àrees de contenidors. De moment, la càmera es posarà només en aquella cruïlla perquè és on es registren més incidents d’aquest tipus, però no es descarta instal·lar-ne en altres punts. En el cas del darrer incident (a la fotografia que il·lustra aquest article), les imatges de la càmera no haurien estat indispensables per identificar els autors, ja que en un calaix s’hi van deixar documentació –amb noms i adreces– dels presumptes propietaris. Amb aquesta informació, l’Ajuntament presentarà una denúncia als Mossos.

No obstant això, ara per ara a Camós aquesta infracció no comporta cap multa, ja que a les ordenances no s’hi fa referència. “El màxim que podem fer és dirigir-nos als qui han deixat les andròmines i avisar-los”, admet Jordi. Per cobrir aquest dèficit, el consistori preveu fer una ordenança que estableixi sancions per aquest tipus d’infraccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona