Infraestructures i serveis

opinió

El poble de les meravelles brutes

L’augment de les temperatures ha posat al descobert la situació que viu el nostre poble pel que fa a la neteja. Us he preguntat alguna vegada quina és l’olor real de Salt? Doncs és impossible de saber-ho, ja que la pudor corre pels carrers de forma alarmant. I s’escampa perquè hi ha una deixadesa absoluta i flagrant dels responsables polítics del nostre Ajuntament del control de la neteja, la salubritat i la salut del poble.

Per a molts saltencs, el dia comença amb la visió desagradable de piles de bosses d’escombraries sobre les voreres, contenidors de reciclatge plens a vessar, restes orgàniques per terra i insectes de tota mena que les sobrevolen. Per no esmentar la quantitat de mobles, estris varis, andròmines i caques d’animals que s’apilen a qualsevol banda. I, a més enllà de la responsabilitat de les persones que embruten, ens preguntem: què està passant? Què fa l’equip de govern ERC + IPS (CUP) per resoldre la situació a banda de baixar la partida destinada a neteja? I, si fa alguna cosa, algú els ha dit que ho estan fent malament? Realment, la gestió del servei de neteja brilla per la seva absència o, més ben dit, bruteja per la seva absència. I no hi té res a veure l’empresa de la recollida, sinó al contrari, ja que fa més del que pot. El problema és la gent incívica que tenim al poble. El poble mai havia estat tan brut i, si les coses continuen d’aquesta manera, esperem que això no afecti la salut dels nostres veïns.

La regidora responsable d’aquesta àrea (IPS-CUP) viu en un altre món o potser amb l’Alícia al País de les Meravelles, però la resta no estem en una terra de fantasia, sinó en una realitat ben crua, bruta i pudent. Llavors, ens preguntem si es dedica el temps suficient a una gestió tan important com la de la neteja. La nostra opinió, després d’haver-li ensenyat en els plens desenes de fotografies de l’estat deplorable del municipi, és que viu en una realitat paral·lela. La seva resposta a les nostres queixes és que “hi ha gent incívica i gent cívica”. Una resposta digna d’aquell programa anomenat Barri Sèsam que moltes generacions veien a la televisió: “lluny, a prop, esquerra, dreta”, però cap solució i cap proposta. No podem anar bé de cap de les maneres.

Si el govern ERC + IPS (CUP) no posa remei de forma urgent a aquest tema, s’arribarà a un punt de col·lapse de què costarà molt recuperar-se. Calen sancions als qui embruten i als qui no respecten les normes de convivència, i els qui ho fan necessiten solucions i dignitat. Senyor Viñas, alcalde de Salt, pensa fer alguna cosa amb la situació? Pensa prendre les mesures necessàries amb la regidora responsable de l’àrea? Volem i necessitem tolerància zero amb els incívics i neteja a fons dels nostres carrers. Potser la solució passa per una remodelació del cartipàs que situï persones amb més capacitat de gestió i més voluntat de servei i que donin respostes sensates i dignes als ciutadans d’un poble que no viuen en un conte de fades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia