Infraestructures i serveis

Besalú comença demà la recollida porta a porta

És el primer municipi de la Garrotxa que posa en marxa aquest mètode de retirada de les escombraries

Demà, dilluns, comença la recollida d’escombraries porta a porta a Besalú, el primer municipi de la Garrotxa que adopta aquest sistema. L’Ajuntament ha repartit els darrers dies els cubells per a les aproximadament 1.200 llars que hi ha al poble, i anteriorment havia fet la mateixa operació per als considerats “grans productors” de deixalles, com ara les empreses i els comerços, als quals s’ha equipat amb uns recipients adaptats a les seves necessitats. Cada fracció tindrà el seu dia de recollida setmanal, tot i que alguna es retirarà dos cops. En el cas del nucli antic, la recollida es farà a primera del matí, abans que als altres barris del municipi.

Preparació

La posada en marxa del servei dilluns té el precedent de l’experiència parcial del barri de Racolta, que va servir de prova pilot, i s’ha decidit després d’estudiar diferents sistemes encaminats a millorar la recollida selectiva i analitzar si calia fer-ho o no a tot el poble. D’altra banda, també culmina una preparació prèvia que ha inclòs jornades informatives i tallers, en els quals hi ha hagut molta participació.

El sistema porta a porta és més car que l’actual, però la diferència sol compensar-se amb els ingressos per la venda del material a reciclar i per la disminució de la factura de l’abocador.

LA FRASE

L’interès que ha demostrat la gent ens fa ser optimistes
Fina Surina
REGIDORA DE L’AJUNTAMENT DE BESALÚ

LA XIFRA

1.200
llars
hi ha al municipi i s’han preparat cubells per atendre tots aquests habitatges.

Sense sancions, de moment

“L’interès que ha demostrat la gent ens fa ser optimistes”, diu la regidora Fina Surina. De totes maneres, com que es preveu que durant les primeres setmanes vagin sorgint dubtes, s’han programat un taller (dia 18 d’aquest mes, 10 h, Cal Tronc) i una sessió informativa (dia 19, 19 h, Cal Tronc). De moment no hi haurà sancions als que no col·laborin o facin la tria malament. La intenció de l’equip de govern (PDeCAT) és dedicar un temps a fer pedagogia i mirar de corregir els errors. Més endavant sí que d’alguna manera se sancionarà les infraccions i, a mitjà o llarg termini –avança Surina– s’aplicarà una taxa que dependrà de les quantitats de deixalles generades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona