Infraestructures i serveis

Modifiquen a mig fer el complex esportiu d’Arbúcies

L’Ajuntament amplia les sales de gimnàstica i activitats, i l’espai per a la maquinària

Al juny va estrenar els vasos exteriors i completarà el centre d’aigua i salut a l’abril

L’Ajuntament d’Arbúcies modificarà el projecte del complex esportiu de Can Delfí, a mig fer. El canvi afectarà, entre altres coses, les tres sales de gimnàstica de manteniment i activitats dirigides i l’espai per a la maquinària de la piscina. Amb la modificació, les obres costaran 3.493.769 euros, 671.868 més que el projecte inicial, aprovat el novembre del 2018 (2.821.901).

L’equip de govern ha preferit millorar el projecte del centre de salut, que preveu completar a l’abril. L’alcalde, Pere Garriga (Entesa-IdSelva), explica que l’Ajuntament ha atès les recomanacions de tècnics municipals i les empreses adjudicatàries. Les tres sales de gimnàstica i d’activitats dirigides faran un total de 400 m² en lloc dels 300 previstos inicialment. “Es donen més serveis i es posa més equipament. S’ha de tenir en compte que el projecte va ser gestat fa cinc anys”, recorda l’alcalde.

Les tres sales es faran sobre els vestidors. L’edifici, previst a l’inici en direcció al poliesportiu de Can Delfí, se situarà a prop de la gespa. “D’aquesta manera es crea un voladís.” La unió d’empreses adjudicatàries construirà alhora una zona de recepció.

El consistori va estrenar al juny els dos vasos exteriors. La piscina petita fa 10 metres de llargada per 5 d’amplada quan havia de fer-ne 6x5. La zona d’aigua climatitzada, que es manté inalterable, tindrà dues sales de màquines a sota el complex en lloc d’una. “Si una no funciona, la piscina continuarà igualment l’activitat.” La modificació farà apujar un 23,81% el pressupost, admet el consistori en l’acord de ple. Les adjudicatàries assumiran els canvis, i no caldrà posar-los a licitació.

“Mirar-s’hi abans”

L’aprovació de la modificació va tenir lloc en el ple del dia 11. ERC (2 edils de 13) va votar-hi en contra. “En això no s’hi podien haver mirat abans?”, es pregunta la portaveu, Ester Soms. L’edil d’ERC explica que el cost del canvi és similar a la inversió de la nova llar de jubilats, valorada en mig milió d’euros. Garriga admet que de vegades cal rectificar. “L’obra adjudicada no ha costat ni un euro més. Estem fent més coses”, sosté el batlle.

LA XIFRA

671.868
euros de més val ara el centre d’aigua i salut. Inicialment valia 2,8 milions i ara en val 3,4, amb les millores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia