Infraestructures i serveis

La plantilla de Ryanair no accepta més reduccions

Creuen que amb les del gener ja n’hi ha prou

Preocupa el retard en l’inici de vols de la temporada d’estiu a Girona

La plantilla de Ryanair a Girona no accepta una nova reducció de jornada tal com demana la companyia per a aquest estiu perquè considera que la que l’empresa va fer al gener “és més que suficient”. Ryanair va enviar una carta als treballadors en què els advertia que si continuen els retards en l’entrega d’avions Boeing 737-MAX es reduirà la flota en un avió a la base de Madrid i un altre a la de Girona durant la campanya d’estiu. És per això que la companyia ha demanat als treballadors que per evitar nous acomiadaments acceptin una reducció de la jornada durant el període estival o bé que s’agafin excedències voluntàries.

La proposta no ha estat ben rebuda pels treballadors. “No estem disposats a reduir-nos més la jornada. Considerem que 14 acomiadats a Girona i una reducció del 25% per a la resta de plantilla de la base de Girona –que és d’unes 120 persones, entre tripulants i pilots– és més que suficient. I en aquestes setmanes, a més, hi ha hagut diverses persones que han canviat de base”, va assegurar ahir la portaveu del sindicat de treballadors USO, Lídia Arasanz.

La portaveu del sindicat ha denunciat també que els treballadors “estan al límit” i que ja no poden més i que la companyia continua sense explicar les seves intencions. No creu, però, que de moment perilli la base de Girona, i no sap dir si la reducció d’un avió per a l’estiu –en cas de fer-se efectiva– es traduirà també en menys vols des de l’aeroport gironí. “Et puc dir només que a la base de Girona a l’abril solen arribar els avions per a l’estiu i aquest any no arribaran fins al mes de juny”, va dir Arasanz, que va assegurar que això significa que alguns treballadors que només cobren per vols realitzats “aquests mesos no arribaran ni a cobrar el salari mínim interprofessional”. “Demanarem responsabilitats si això passa”, va dir.

Les dificultats amb què es troben els empleats i sindicats per parlar amb l’aerolínia les van traslladar ara fa pocs dies al diputat Rafa Mayoral, i quan li vam dir “que havíem assolit el primer pacte el 9 de gener es va posar les mans al cap”, explica Arasanz.

LA XIFRA

120
treballadors,
entre tripulants i pilots, és aproximadament la plantilla de Ryanair a l’aeroport de Girona.

Pendents del judici del 10 de març per l’ERO

Els treballadors de Ryanair a Girona estan molt “esperançats” i són “optimistes” pel judici que es farà el 10 de març a l’Audiència Nacional en relació amb l’ERO, que volen que “s’anul·li” perquè “no té ni cap ni peus”. “Volem que l’empresa torni a contractar els 14 treballadors el 8 de gener.” A més, els empleats de Ryanair aprofiten per demanar al govern de la Generalitat i a les administracions que els donin suport “perquè sols ho tenim complicat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona