Serveis

EQUIPAMENTS

El grup d'actuacions especials consolida la seu d'Olot

Joan Boada presenta el nou edifici dels bombers, que s'enllestirà l'any vinent amb una inversió de 3,6 milions i serà els més importants després del de Girona

El secretari general d'Interior reclama prudència

Els quaranta-set bombers del parc d'Olot deixaran l'any vinent l'actual edifici, situat al carrer Mestre Falla, al mig del polígon industrial de les Mates, al barri de les Tries, per anar a les noves instal·lacions del sector de la Guardiola –molt a prop del camp de futbol municipal–, a l'avinguda de l'Estadi. Amb una inversió de 3,6 milions d'euros, el nou parc olotí serà el més important de les comarques gironines després del de la regió d'emergències de Girona, i no només pel seu volum, sinó sobretot perquè serà el referent a la regió dels grup de recolzament d'actuacions especials (GRAE).

Dissenyat per OP (Team) Arquitectura SLP, el projecte preveu, a part de les noves instal·lacions, un heliport a la franja nord-est del terreny de 4.155 metres quadrats que ha cedit l'Ajuntament d'Olot a la Generalitat. El nou equipament estarà situat en el sector nord del municipi, entre el nou hospital i el camp de futbol, i per tant tindrà un accés més directe a les principals vies de comunicació i al centre de la ciutat.

El secretari general d'Interior, Joan Boada, va explicar ahir durant la presentació del projecte que les obres s'adjudicaran passat l'estiu i que, si no hi ha entrebancs, estaran enllestides durant el 2011. Boada va remarcar que la tasca dels bombers no és solament sufocar incendis, i en aquest sentit va destacar els serveis de rescats i recerques de persones i l'atenció en accidents de trànsit que realitzen. Ell mateix va voler justificar la important inversió en el nou parc de bombers d'Olot, tot i el context actual de crisi econòmica, pel fet que la Generalitat ha cregut que cal continuar invertint en temes de seguretat i emergències. I és que el parc actual és antic, està degradat des del punt de vista de la construcció, les instal·lacions han quedat obsoletes i no està adaptat al creixement de la plantilla que s'ha produït, ni a les noves normatives d'emergències. Actuament el parc d'Olot té un total de 47 efectius humans i 6 dotacions de vehicles –2 de bomba rural pesada, 1 de lleugera, 1 unitat de càrrega i de personal i 1 vehicle de suport logístic.

L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, va agrair la inversió de la Generalitat en el nou parc, va destacar-ne la importància i va recordar que amb l'alliberament de l'actual edifici es consolidarà l'illa de les Mates com una zona d'equipaments. Actualment el mas de les Mates ja està quasi rehabilitat i és la seu de l'escola taller, i serà en el futur un espai de formació. També és la seu d'entitats com l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.

Finalment, Joan Boada va visitar els terrenys cedits per al nou equipament, acompanyat del director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Marc Vidal; de l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, i dels caps d'emergències a la regió de Girona, Enric Cano, i, a Olot, Joan Solé.

Més de 60 milions

La Generalitat ha invertit durant els últims anys més de 60 milions d'euros en la renovació i nova construcció dels parcs de bombers del país. A la regió d'emergències de Girona, la inversió realitzada durant els últims cinc anys ha estat de 7,3 milions d'euros –al marge dels 3,6 del parc olotí–. En concret, Interior ha reformat i ampliat els parcs de Ripoll (1,7 milions), Cassà de la Selva (1,8 milions) i Palafrugell (1,7 milions). A més, ha construït de nou el parc de bombers de la Pera (2,1 milions). Aquesta obra la va executar el 2007. La resta els anys 2010, 2009 i 2008, respectivament.

LES XIFRES

47
persones
treballen al parc: 25 funcionaris, 15 membres dels GRAE, 5 voluntaris i 2 reforços.
10,9
milions
s'han invertit en els parcs de la regió d'emergències de Girona durant els últims cinc anys.

Molta cura davant l'onada de calor

El clima de Catalunya és mediterrani i cal molta prudència a l'època d'estiu. Això va recordar ahir a Olot el secretari general d'Interior, Joan Boada, davant la recent onada de calor i les previsions per als pròxims dies. Boada va insistir que cal tenir molta prudència davant l'onada de sud que afecta el país, ja que el risc d'incendi és molt elevat perquè la vegetació cada vegada està més seca.

És per això que, el secretari general d'Interior va fer una crida a la prevenció adreçada a totes les persones que fan activitats a l'aire lliure, per tal d'evitar qualsevol incendi forestal. “Faci el temps que faci, en un país mediterrani com el nostre, hem d'estar molt amatents en les actuacions que fem a l'aire lliure. Hem de ser molt previsors, perquè de vegades allò que ens sembla que pot ser una cosa sense importància pot convertir-se en una tragèdia natural i humana, ja que podria arribar a afectar tots els ciutadans”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona