Serveis

Connectar és reviure

millora · Els veïns creuen que la nova estació renovarà el barri queixa · Molts consideren que la zona estava oblidada per l'Ajuntament

Daniel Albert podrà tornar tard a casa els caps de setmana quan surti amb els seus amics. I Joan de Pablo tindrà mitja hora extra per dormir als matins. Els veïns del Carmel ja no hauran d'anar i tornar cada dia fins a Horta per agafar el metro, ni hauran d'esperar un autobús atapeït de gent per accedir al centre de Barcelona o per tornar a les seves llars. Ahir, encuriosits, molts van apropar-se al metro. “Ara estem comunicats al món”, deia Marta de Prada amb un gran somriure. “Guanyem molt en qualitat de vida”.

Alberto Estrada fa 18 anys que viu al barri. Ahir estava a la andana en direcció Vall Hebron fent unes fotos per recordar la inauguració. Creu que amb la nova estació del Carmel l'activitat del barri es revitalitzarà. Està content, però no oblida l'incident d'ara fa cinc anys. “Quan es va enfonsar el túnel els meus fills estaven a només quinze metres d'on es va produir l'esvoranc. Estaven jugant al pati de l'escola. Allò podia haver estat una catàstrofe. Després de l'incident tothom ha estat molt pendent de la seguretat, però ja ho podien haver estat abans”.

Els veïns coincideixen que l'estació era molt necessària per renovar el barri. Esperen que hi vagi a viure més gent i que s'obrin nous locals comercials. “El Carmel estava desconnectat del centre de la ciutat, sempre hem estat la parenta pobra de l'Ajuntament”, comenta Pere Ferrer, un veí que fa més de 45 anys que viu al barri.

“Fins ara ens trobàvem una miqueta abandonats, això era com un poble”, diu la Isabel López, una veïna de 33 anys que ha viscut tota la vida al Carmel. Gustavo Karvasti està encantat. Només fa sis mesos que viu al barri, però sap el que és haver d'anar cada dia a treballar a la Barceloneta. “L'ascensor de l'estació del Carmel em deixa just davant de casa. Això no ho canvio per res”.

Després de molts anys d'espera, al barri del Carmel flueixen noves esperances. En un primer terme, per als veïns, que guanyen en comoditat i en mobilitat. Els del Carmel ja no baixen a Barcelona. Baixen al metro per anar al centre, on vulguin. No és el mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona