Serveis

Zona blava com a mínim fins al setembre a Empuriabrava

S'havia iniciat un expedient a la concessionària, obrint la porta a una rescissió del servei

Ara, l'Ajuntament diu que l'empresa ha pagat el seu deute i que en tot cas es replantejarà a final d'estiu

La polèmica i criticada zona blava d'Empuriabrava semblava que tenia els dies comptats, quan, el mes de març passat, l'anterior alcalde, Xavi Sanllehí, va incoar un expedient per rescindir la concessió a l'empresa Dornier, que gestiona el servei d'aparcament regulat.

Ara, però, el govern que encapçala Assumpció Brossa explica que aquell tràmit es va iniciar perquè l'empresa s'havia endarrerit en el pagament del cànon a l'Ajuntament. Des de llavors, segons l'alcaldessa, l'empresa s'ha posat al dia i ha pagat el deute, amb què la rescissió del contracte ja no és a l'ordre del dia. “En tot cas, ens asseurem per parlar amb la concessionària a final de la temporada d'estiu”, hi afegeix Brossa.

La continuïtat de la zona blava va ser un dels punts que va provocar més debat en el torn de precs i preguntes de l'últim ple. Segons Salvi Güell, portaveu d'ERC, s'està demostrant que aquell anunci del març passat “només era campanya electoral i, contràriament al que es va dir, no han iniciat cap tràmit per aturar la zona brava”.

Mocions sobiranistes

En el ple de dijous passat, ERC també va posar a prova el compromís del govern amb el procés sobiranista, presentant dues mocions: la primera (posar rètols indicant que el municipi pertany a l'AMI), va rebre el suport de CiU. En la segona, però, ERC demanava el suport del municipi a la manifestació de l'11-S i demanava que l'Ajuntament pagui autobusos per transportar a Barcelona els veïns que vulguin anar-hi; en aquest cas, CiU hi va votar en contra i no es va aprovar. “El meu compromís amb l'AMI i amb el procés sobiranista és clar, però l'Ajuntament no té perquè pagar autobusos i sempre que he anat a manifestar-me a Barcelona m'ho he pagat jo mateixa”, justifica l'alcaldessa.

Per ERC, en canvi, aquest vot negatiu és la demostració que l'equip de CiU “està segrestat” per la presencia del PP en l'equip de govern.

Òscar Sánchez substitueix Montse Escutia

El ple d'aquest mes de juliol a Castelló d'Empúries va fer efectiu el relleu de Montse Escutia com a única regidora del grup d'Entesa al consistori. La substituirà Òscar Sánchez, número 2 de la candidatura, que va prendre possessió del lloc de regidor en el mateix ple. Escutia ha explicat que deixa el seu lloc de regidora per qüestions personals, “un projecte familiar que em porta lluny de Castelló durant un any”, explica al portal d'Entesa, però que seguirà vinculada a la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona