Serveis

L'àrea blava de Figueres es pot pagar amb el mòbil

L'Ajuntament estrena una aplicació que permet pagar a distància per no haver de posar el tiquet, també a l'àrea verda

La zona preferent de veïns té una ocupació del 65% i se'n preveuen de noves

L'àrea blava i l'àrea verda d'aparcament a Figueres es poden pagar amb el telèfon mòbil amb un sistema de “tiquet virtual”. L'Ajuntament de Figueres va presentar ahir una aplicació per a telèfons intel·ligents, Whoosh!, que no només permet pagar a distància sinó que també avisa l'usuari quan se li està acabant el crèdit i ha de renovar el tiquet. Els usuaris han de registrar un número de targeta bancària i una o més matrícules, i en el moment que es fa el pagament des de l'aplicació, els vigilants reben la matrícula del cotxe per poder controlar els canvis en el temps d'estacionament. Funciona tant amb Android com amb Apple.

El conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, i el gerent de l'empresa municipal que gestiona les zones regulades d'aparcament, Lluís Martínez, van presentar l'aplicació ahir. Toro va equiparar la posada en marxa de Woosh! amb “ una nova etapa” que li recorda “els inicis a l'Ajuntament als anys vuitanta, en què vam digitalitzar l'administració amb l'objectiu de fer-la més eficient”; “avui fem una mica el mateix”, va dir. I va destacar que l'aplicació no ha costat ni un euro a l'Ajuntament (per un acord amb els parquímetres de l'àrea verda) i que s'ha fet per “no haver de fer incòmode el tràmit d'haver de venir a posar el tiquet al cotxe, buscar monedes i haver d'estar pensant a renovar el tiquet”. El gerent, Lluís Martínez, en el mateix sentit deia: “L'objectiu és la tranquil·litat de l'usuari, que no hagi d'estar pendent tot el dia de la renovació.”

Més àrees verdes

Qüestionats sobre les àrees verdes, Toro i Martínez van donar dades de l'ús de la primera àrea verda que s'ha posat en marxa i van parlar d'una “ocupació òptima” del 65%. El conseller delegat va avançar: “Ha estat molt encertat, hem rebut peticions d'altres associacions de veïns amb interès per explorar aquesta opció, n'estem parlant amb la intenció de posar-la en marxa en altres punts de la ciutat.”

LA XIFRA

600
places d'aparcament
a l'àrea blava hi ha a tot Figueres, mentre que a l'àrea verda n'hi ha 177.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia