Serveis

Figueres vol reduir la factura energètica

L'Ajuntament contracta un assessor per rebaixar els 772.680 euros que gasta

El 2014 el cost energètic total de tots els edificis municipals de Figueres va ser de 772.680 euros, i l'Ajuntament s'ha marcat com a objectiu reduir aquesta despesa. Per aconseguir-ho, el consistori ha incorporat un assessor energètic per impulsar l'eficiència energètica als edificis municipals. L'objectiu és estalviar energia, reduir l'impacte mediambiental associat a les emissions de gasos contaminants i, alhora, disminuir també la despesa.

La tasca d'aquest professional consistirà a monitorar el consum energètic de cada edifici amb la instal·lació d'un aparell que envia les dades a un programari des del qual s'analitzen els consums. Això permetrà tenir dades objectives del consum instantani de cada edifici i del comportament en el temps pel que fa al consum i detectar, quan n'hi hagi, situacions anòmales que generin un consum no esperat.

Segons el regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Francesc Cruanyes, un cop analitzades les dades l'assessor elaborarà un protocol per indicar als responsables de cada edifici les pautes de consum més adequades. “Aquesta iniciativa, juntament amb la progressiva substitució de les làmpades tradicionals per llums LED, afavoreix un ús eficient de l'energia, fomenta l'estalvi i disminueix la factura”, diu Cruanyes. L'actuació es durà a terme en instal·lacions com ara escoles, edificis administratius, culturals i esportius.

La contractació d'aquest assessor s'emmarca en el programa Treball i Formació 2015, que es duu a terme en col·laboració amb el SOC de la Generalitat i el Ministeri de Treball.

LES XIFRES

2,28
milions de kw/h
d'electricitat va consumir l'any passat l'Ajuntament de Figueres.
1,51
milions de kw/h
de gas va consumir el consistori en edificis municipals.
194.227
litres de gasoil
va consumir l'any passat l'Ajuntament de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia