Serveis

La Paeria reclama millors connexions ferroviàries

La reivindicació es va fer coincidir amb la inauguració de la fira ExpoTren de Lleida

El tinent d'alcaldia i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, va reivindicar ahir en nom de l'Ajuntament de Lleida un sistema de rodalies ferroviàries que connecti la ciutat amb Binèfar i Montsó, per un costat, i amb Tàrrega i Cervera, segons el traçat de l'eix transversal. El tinent d'alcaldia va fer aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de la Fira ExpoTren 2016, que s'ha celebrat aquest cap de setmana als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. L'esdeveniment destinat a promocionar la cultura ferroviària, l'oci i el modelisme ferroviari es va estrenar amb cues de visitants de tot l'Estat, segons la Paeria.

“S'ha de pensar en el confort, però també en l'organització del territori, implicant totes les administracions competents, tant l'Estat com les aragoneses”, va dir Larrosa. I hi va afegir: “Creiem que el transport ferroviari té futur i per tant hem d'anar en aquesta direcció.”

D'altra banda, el tinent d'alcaldia va vincular el futur del transport de mercaderies i la ciutat de Lleida a les reunions que una delegació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde Ros, mantindrà avui a Brussel·les sobre el futur del corredor mediterrani i del central.

Per la seva banda, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, va fer una valoració “extraordinària” de la 7a edició del saló Lleida ExpoTren. Va qualificar la fira de “referent a Europa” i va destacar la presència de visitants de tot l'Estat, de França i Alemanya. Ticó va advocar perquè “Lleida es reivindiqui com a enclavament ferroviari potent” i va explicar que FCG “està posant en marxa una nova idea de gestió ferroviària en la qual el tren no és només un element de mobilitat, sinó també una interconnexió que posa en comú experiències culturals, lúdiques i gastronòmiques, l'anomenat projecte Turistren”.

Respecte als nous trens de la Pobla –les noves unitats es van poder visitar dissabte al matí als tallers del Pla de Vilanoveta–, Ticó va explicar que són còmodes, estan adaptats a les persones amb mobilitat reduïda i ofereixen “una gran visibilitat per gaudir dels paisatges extraordinaris del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia