Serveis

Moció a la Bisbal per municipalitzar el servei d'aigua

El ple aprova encarregar un estudi per veure si l'autogestió del servei d'abastament d'aigua i clavegueram és viable

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha iniciat els tràmits per estudiar la viabilitat de municipalitzar la gestió del servei d'abastament d'aigua i la del clavegueram. Aquesta és la filosofia d'una moció que es va aprovar en el ple ordinari de dimarts, amb els vots a favor del govern –d'ERC, la CUP i ICV-EUiA–, més Independents per la Bisbal (PSC-CP) i Compromís per la Bisbal, ambdós a l'oposició. El grup de CiU, també a l'oposició, va optar per abstenir-se.

L'alcalde, Lluís Sais, va explicar que ara el que es farà, segons es detalla en la mateixa moció, és constituir una taula de treball amb representació de tots els grups polítics municipals, tècnics i persones i col·lectius especialitzats en la matèria. Segons Sais, la intenció és elaborar un pla de treball i d'actuacions que hauria d'incloure, entre d'altres, un estudi per determinar si el projecte de la recuperació de la gestió del servei, actualment a càrrec de l'empresa Sorea, té viabilitat econòmica i financera. També es vol plantejar la proposta al conjunt de la població. El regidor de la CUP, Josep Maria Castells, va explicar que volen ser molt “curosos i analitzar realment la viabilitat del projecte”, perquè altres municipis que ho han plantejat, com és el cas de Celrà –on governa la CUP–, han hagut de descartar-ho precisament perquè era inviable.

Aquesta és una moció, però, consensuada, perquè neix d'una proposta molt més de màxims del portaveu d'Independents per la Bisbal (PSC-CUP), Òscar Aparicio, el qual quan era al govern, en el mandat del 1999 al 2002, ja va impulsar la municipalització del servei de jardineria i recollida de deixalles. Segons Aparicio, aquesta és una línia d'actuació perfectament viable i necessària per a la població.

LA FRASE

Hem d'estudiar acuradament que realment sigui viable econòmicament la municipalització
Lluís Sais
alcalde de la Bisbal (ERC)

Concurs a Begur, mig segle després

E.A

El ple de l'Ajuntament de Begur també va aprovar dimarts, per unanimitat, obrir els tràmits per al concurs per renovar la concessió dels serveis d'abastament domiciliari d'aigua potable i clavegueram. El contracte dels dos serveis es planteja per a un període de quatre anys, prorrogable fins a vuit, amb un valor global estimat de 10,99 milions d'euros. La concessió vigent del servei d'aigua al poble està a punt d'expirar, després de mig segle. La titular actual és Sorea, hereva de l'antiga empresa SAUR SA, que gestionava el subministrament des de l'11 d'octubre del 1966, mentre que el contracte del clavegueram data del 2001. Després de l'aprovació definitiva dels plecs, hi haurà dos mesos de termini per presentar ofertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona