Serveis

El RACC limitaria els busos turístics dins de Barcelona

El club català de l'automòbil vol millorar la informació que reben els usuaris de la xarxa pública de transport i alertar els turistes i residents de les aglomeracions a les zones turístiques

El RACC ha presentat un informe que recomana la restricció de l'accés d'autobusos turístics al centre de Barcelona. Segons l'entitat, la mobilitat dels turistes suposa incomoditats pels residents, sobretot a les zones de Ciutat Vella, Sagrada Família i el Parc Güell. Les limitacions a la xarxa de transport afectarien l'avinguda Paral·lel, els carrers Tarragona, Numància i Sardenya, la Ronda del Mig i la Ronda Litoral. L'estudi exposa que l'autobús públic té un ús molt baix en el transport de turistes ja que, segons la mostra recollida pel RACC, el 35% dels vehicles de la xarxa circulen buits i un altre 12% amb menys de la meitat del passatge.

L'informe explica que els visitants acostumen a utilitzar autocars privats per desplaçar-se per la capital catalana i que si opten pel transport públic prefereixen el metro o el taxi. Segons les dades del RACC i de Turisme de Barcelona, la mobilitat generada pels turistes suposa entre 300.000 i 600.000 desplaçaments diaris en funció de l'època de l'any, entre un 7% i un 12% del total. Però dins la xifra de viatges que es fan cada dia, el transport en autobús públic només representa el 0,5%. Pel que fa a la recomanació de limitar la circulació al centre de Barcelona, la disminució del nombre d'autobusos turístics no afectaria les línies de transport públic interurbà ni el bus turístic, que garanteix l'accés a les estacions de Sants i el Nord.

L'estudi del RACC també es fixa en la poca informació que reben els usuaris de la xarxa de busos, i assegura que el que s'ofereix a internet, oficines d'informació i hotels, és “millorable”. A més, l'informe parla de les aglomeracions d'algunes atraccions turístiques de la ciutat i aconsella alertar els residents i turistes de la saturació en temps real.

LA XIFRA

35%
dels autobusos públics
de la mostra recollida pel RACC circulen buits.

Els veïns, molestos amb els turistes

Segons una enquesta als veïns de les zones més visitades de Barcelona, la presència de turistes causa molèsties als habitants de la capital catalana. El 100% dels residents enquestats de Ciutat Vella, el 72% dels veïns de la Sagrada Família i el 52% dels de La Salut - Parc Güell van respondre que s'han queixat dels problemes generats pels visitants. Els residents que més noten les molèsties són els que es desplacen a peu, un 41% del total. Les queixes disminueixen en els que opten pel cotxe i els usuaris del metro i el bus, però sempre estan per sobre del 30%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona