Infraestructures i serveis

El vial de zona verda del port continuarà sent gratuït per als veïns d'Arenys de Mar

Ajuntament i Ports tanquen un acord ‘in extremis' abans que es posi en marxa avui la nova gestió de l'aparcament

Afectarà el centenar de places existent

Els veïns d'Arenys de Mar podran continuar aparcant de manera gratuïta a les 120 places del vial de Ponent del port. L'Ajuntament ha aconseguit finalment tancar un acord amb Ports només un dia abans que es posi en marxa la nova gestió dels aparcaments de la zona. Tal com va informar ahir el consistori, per poder gaudir de l'excepció de pagament els ciutadans hauran de tenir al corrent de pagament l'impost de circulació i portar l'adhesiu per a residents que els farà arribar l'Ajuntament. Fins a l'1 de juliol l'adhesiu actual es mantindrà vigent. L'aparcament del port d'Arenys funcionarà amb un doble sistema de gestió: estacionament controlat i estacionament sense control d'accés, amb una tarifa única i un horari homogeni. L'aparcament de la dàrsena pesquera i de la Picòrdia són en règim tancat, amb control d'accessos i vigilància, la mateixa tarifa que a la resta del Port, i seran de pagament les 24 hores. Les places de règim obert són a les zones del Portinyol, Montcalvari i el vial de Ribera, i tindran tarifes diferents segons la temporada.

Enganxada per les retribucions i el nou cap de gabinet

Govern i oposició van tornar a demostrar en el ple de dijous les profundes diferències que els separen. La sessió va aprovar, amb els vots en contra de JxA i el PP i l'abstenció de la CUP, les noves retribucions i dedicacions del govern. A grans trets, tal com ja va informar, l'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), tindrà una dedicació del 75% i un sou de 35.573 euros i mantindrà el càrrec de consellera de Serveis als Municipis i Planificació al Consell Comarcal del Maresme. La regidora Laia Martin (ERC), una dedicació del 90% i un sou de 29.000 euros, i el regidor Carles Sala obtindrà 16.111 euros per una dedicació del 25%. Moreno va recordar que la nova distribució permet un estalvi de 21.543 euros en el cost polític respecte al mandat anterior. Des de JxA, l'exalcalde Estanis Fors va retreure la “demagògia” dels grups perquè aprovaven unes quantitats que abans havien criticat i que havien assegurat que serien més baixes en cas que entressin al govern. Belén Quintero, del PP, va considerar que l'alcaldessa s'havia de dedicar al 100% a l'Ajuntament.

El ple també va tirar endavant la creació de la figura del cap de gabinet, el nou càrrec de confiança del govern que assumeix l'exalcalde Joaquim Ponsarnau (ERC) malgrat els informes negatius que han presentat tant la secretaria com la intervenció municipals. Fors va assegurar que era “il·legal”, però des del govern l'alcaldessa va respondre que els informes no són “ni il·legals ni desfavorables” i va defensar la necessitat de crear la plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona